Karin Brändström

Karin Brändström, Skellefteå.

Karin Brändström.

Karin Brändström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-11 05:00

Den 2 april somnade vår kära mamma Karin Brändström in. Mamma föddes och växte upp i Vännäs tillsammans med sina föräldrar Artur och Irma Vesterlund samt lillebror Jan. Efter realexamen började hon arbeta som kontorist vid Vännäs kommun, ett arbete som hon trivdes med. Hon träffade vår pappa Lars vid en danstillställning 1956 och kärlek uppstod. De gifte sig 1960 och flyttade strax därefter till Luleå då pappa fått anställning vid SJ. Mamma fortsatte sin yrkeskarriär vid lönekontoret på Luleå kommun fram tills familjen fick tillökning. 1962 föddes sonen Anders och 1966 kom dottern Maria till världen.

Under åren i Luleå utbildade sig pappa till ingenjör och 1967 gick flyttlasset till Skellefteå då pappa fått en tjänst vid Telefabrikation. Mamma var hemmafru ända tills vi barn var så gamla att vi klarade oss själva. När vi kom hem från skolan stod alltid fika framdukat på köksbordet och mammas blåbärsbullar var omtalade bland våra kompisar. När mamma återgick till yrkeslivet fortsatte hon arbeta på kontor med ekonomi.

Mamma och pappa byggde ett hus på Morön som vi växte upp i, en fin miljö med många kompisar i närområdet. Dörren stod öppen och våra kompisar var alltid välkomna. När vi barn flyttat hemifrån så valde mamma och pappa att lämna huset och flytta till en lägenhet i centrala Skellefteå. I mitten av 70-talet köpte de en sommarstuga i Norra Sillskatan. Där såg mamma fram emot besök av barn och barnbarn och trevlig umgänge med grannar. Vi möttes alltid med omtanke och kärlek och vi alla har många fina minnen från somrarna i stugan. 

Mamma var en snäll, omtänksam och generös person. Hennes prioritering var att vi barn, barnbarn och barnbarnsbarn skulle ha det bra oavsett om det handlade om nybakta bullar eller varma hemstickade tröjor. I samband med mamma och pappas 50-åriga bröllopsdag åkte vi tillsammans till Sorrento i Italien. En resa som mamma hade stor glädje av och som skapade fina minnen för oss alla.

För ett antal år sedan drabbades mamma av demens och på grund av sjukdom så bodde hon de sista månaderna på Skärgårdshemmet där hon blev väl omhändertagen. Det är med stor sorg men även tacksamhet som vi tar farväl av vår fina mamma. Hon sörjes närmast av maken Lars, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. 

Anders och Maria 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!