Karin Åhlén Persson

Karin Åhlén Persson
Karin Åhlén Persson

Karin Åhlén Persson, Skellefteå.

Dödsfall 7 februari 2024 05:00

Karin Åhlén Persson, Skellefteå. 

Mamma föddes 1946, som äldsta barn till Ellen och Gösta Åhlén. Hon växte upp i Kåge tillsammans med sina föräldrar och sina två yngre bröder, Ronny och Barry. 
1968 träffade hon vår pappa och paret bosatte sig i Skellefteå. Patrik och Dick föddes 1970 och 1971 och Elin kom till världen 1982. 
Mamma hade olika arbeten genom åren och 1995 startade hon egen taxirörelse som hon drev fram till 2001. 
I trädgården trivdes mamma, och hon hade mycket god hand med växter. Hon var även duktig på att ta tillvara vad naturen hade att erbjuda i form av frukter och bär, varje höst syltade och saftade hon och det blev fantastiskt gott. 
Hon tyckte om att resa och många resor blev det. Hon och pappa åkte gärna till Kanarieöarna, både själva och tillsammans med vänner, och tyckte även om att resa inom Sverige med husvagnen. Varje sommar och vinter blev det någon färd med husvagnen fram till att mamma och pappa köpte den efterlängtade sommarstugan i Båtvik. 

Mamma var mycket barnkär och barnbarnen var en stor källa till lycka för henne. Familj och släktband var viktiga för henne och hon värnade mycket om att underhålla både dessa relationer och sina vänskapsrelationer. Hon var en varm och omtänksam person som utöver att spendera tid med familjen och goda vänner bland annat tyckte om handarbete, korsord och antika föremål, att ta vara på det gamla låg henne nära om hjärtat. 
2009 diagnosticerades mamma med Alzheimers sjukdom, och sina sista år bodde hon på Höjdens vård- och omsorgsboende där hon fick bästa tänkbara omvårdnad på avdelningen Alpen. Lördagen den 27 januari somnade hon stilla in i familjens närvaro. Sov gott mamma. 

Barnen 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa