Kaisu Larsson

Kaisu Larsson, Tarsnäs.

Kaisu Larsson Foto: Privat

Kaisu Larsson Foto: Privat

Foto: Hanna Larsson

Dödsfall2024-07-27 05:00

Kaisu Larsson somnade stillsamt in tisdag den 16 juli, omgiven av sin familj. Hon blev 77 år.

Kaisu föddes i Rovaniemi, Finland, år 1947. När hon var sju år flyttade hon med sin mamma till Bjursele, Norsjö. Hon började på småskolan i Pjäsörn utan att kunna ett ord svenska. Det var svårt för henne, men med stark vilja och positiv inställning lyckades hon lära sig svenska. När hennes mamma gifte sig flyttade de till Tarsnäs. Vid 19 års ålder utbildade hon sig till sjuksköterska i Umeå. 1967 gifte hon sig med Staffan Larsson. Till deras stora glädje och lycka fick de tre barn, och senare barnbarn och barnbarnsbarn. Familjen var viktig för Kaisu och hon tyckte om våra sammankomster i Tarsnäs. 

1975 flyttade Kaisu och Staffan från Skellefteå till sitt nybyggda hus i Tarsnäs. Staffan jobbade med jord- och skogsbruk. Kaisu jobbade på Bolidens vårdcentral och senare Bolidens företagshälsovård. På gården bodde även Kaisus mamma och styvfar. 

Kaisu hade en optimistisk livssyn och en otrolig förmåga att se möjligheter och glädjeämnen i livet. Vid 43 års ålder tog livet en ny riktning då hon drabbades av svår sjukdom, vilket kom att begränsa henne. Vi i familjen beundrar den mentala styrkan hos henne. Hon fortsatte att se det positiva och göra det mesta av livet. Akvarellmålning blev ett stort intresse för henne. Hon och Staffan fick också förmånen att ha många goda vänner som gav dem stor glädje. 

Närmast sörjande är hennes make och barn med familjer. Hon lämnar oss i stor sorg och saknad, men alla fina minnen av henne finns kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!