Jonas Hedlund

Jonas Hedlund, Örebro.

Jonas Hedlund.

Jonas Hedlund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-24 05:00

Den 25 juni, dagen innan sin 53-årsdag, dog vår käre bror oväntat i sitt hem i Dyltabruk utanför Örebro. Jonas var son till Märta och Gösta Hedlund och växte upp i Drängsmark med oss tre syskon. Han lämnar efter sig sin fru Helena och deras fyra barn, Allan, Sture, Stig och Hildur.

Att spela teater var något som Jonas tyckte var roligt redan som barn och han drömde tidigt om att bli skådespelare. Jonas sågs också ofta halvliggandes i soffan med gitarren på magen. Han hade ett djup och en klurighet som han formulerade till texter som blev till sånger som han sjöng i sina musikgrupper i tonåren eller solo. 

1992 var Jonas med i projektet MOD på Västerbottensteatern och han fick sedan spela sommarteater på Nordanå. Jonas ville pröva sin dröm och gick några utbildningar inom teater innan han sökte och kom in på Scenskolan i Malmö 1996.  Efter sin examen arbetade han på teatrar runt om i Sverige innan han 2005 flyttade till Örebro och började jobba på Teater Martin Mutter, där han blev kvar i många år. Under åren jobbade Jonas även på andra teatrar och han har varit med i TV-produktioner och i filmer.

Hemtrakten var betydelsefull för Jonas och han hade kvar sina barn- och ungdomsvänner. De senaste åren turnerade han runt i Västerbotten med sina egenproducerade monologer Ordet och Ormens väg på hälleberget av författaren Torgny Lindgren. Några år var han också med i Improviserad Melodifestival i Skellefteå. Jonas var en fantastisk berättare och improvisatör med mycket humor, och han har förgyllt många sammanhang och familjesammankomster med sina fyndiga och roliga tal och sånger.

När Jonas flyttade till Örebro så blev han kollega med Helena som han kände från scenskoletiden. Hon blev snabbt hans livskamrat och de fick fyra barn tillsammans. För Jonas var familjen det viktigaste!

Jonas var aktiv och i Drängsmark spelade han bland annat fotboll, och på senare år blev han tränare för sina barns fotbollslag. Att läsa olika typer av litteratur var något som han gjorde ofta och gärna, liksom att cykla och bada bastu, och på vintrarna åkte han gärna slalom och vinterbadade. 

Jonas var varm, genuin och nästan alltid glad. Han var en snäll och omtänksam medmänniska som var lätt att umgås med. Som kollega och vän var han mycket omtyckt och han lämnar ett väldigt stort tomrum efter sig på många sätt och i många olika sammanhang.

Vi är otroligt tacksamma för alla fina och roliga minnen tillsammans och den fina relation vi har haft! Saknaden efter vår fina bror är enorm, han fattas oss! I våra tankar finns också hans kära familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!