John-Ivar Thorgren

John-Ivar Thorgren, Norsjö.

John-Ivar

John-Ivar

Foto: Anne

Dödsfall2023-09-23 05:00

John-Ivar Thorgren, Norsjö, avled efter en tids sjukdom den 10 september i en ålder av 79 år.
John-Ivar var näst äldst i en brödraskara på fyra i familjen Jonas och Linnea Thorgren i Kvarnåsen där han växte upp. John-Ivar gick i folkskola i Raggsjö och fortsatte sedan med studier vid Solviks Folkhögskola.
Han engagerade sig därefter i familjeföretaget Thorgrens Trä, där han främst arbetade inom transport och sågverksamheten. Kort efter försäljningen till Domänföretagen 1990 lämnade John-Ivar företaget för annan verksamhet. En tråkig händelse i familjen var när brodern Rafael gick bort i förtid 1999.
John-Ivar var sedan 2004 gift med Anne och bodde sedan många år i Norsjö.
Han hade två barn, Helene och Johnny, från ett tidigare äktenskap.
Vid sidan av arbete och familj var ett jakt ett stort intresse för John-Ivar där han deltog i ett stort antal älgjakter. Han var en god gevärsskytt och deltog i regionala skyttetävlingar med framgång under ett antal år.
John-Ivar tillbringade mycket fritid under sin uppväxt i Umasjö, Tärna där föräldrarna var delägare i en fjällstuga från 1950-talet. Detta bidrog säkert till att John-Ivar och hustrun Anne köpte en egen stuga i närheten av Tärnaby där de tillbringade en del av fritiden under många år med fiske och skoterturer.
John-Ivar var en social, snäll och glad person som lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi får minnas honom med stor tacksamhet.
John-Ivar sörjes närmast av hustru, respektives barn med familjer, syskon, syskonbarn med familjer och nära vänner.

Brodern Thure
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!