John-Enar "Jonte" Lindberg

John-Enar "Jonte" Lindberg, Norsjö.

John-Enar Lindberg.

John-Enar Lindberg.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-21 05:00

Vår kära John-Enar ”Jonte” Lindberg, Norsjö har stilla somnat in.
John-Enar föddes i Barliden hösten 1936 som lillebror till två systrar, hans föräldrar var Dagny och Edvard Lindberg.

Han träffade tidigt sin blivande fru Anitha från grannbyn Risliden och de gifte sig sommaren 1962. Efter några år kom första barnet Maria sedan Viktoria och Johan.

Efter att ha bott på olika ställen i Norsjö byggde de nytt hus som invigdes nyårsaftonen -74, ett hus vilket han bodde kvar i ända till slutet.

John-Enar började som de flesta andra på denna tid sin yrkesbana som skogsarbetare och flottare, efter jobb på bland annat Lundbergs Sport, främst som tv-installatör, började han arbeta på ETRI i Bjurträsk 1963, en arbetsplats som han blev kvar på tills pensioneringen.

Efter jobbet- middag och en stunds vila på soffan, sedan in i garaget som inretts till snickarbod. Hans praktiska ådra gjorde honom välkänd, där noggrannhet och finish alltid genomsyrade de många alster som tillverkades. 

Hemstället i Barliden var honom kärt, där jakt, fiske, bärplockning oftast stod på agendan. Potatislandet och vedrustning var väldigt viktigt. Han har alltid haft god hand med djur och natur, har de senaste åren haft flera tama abborrar i sjön Månsträsket.

Familjen var viktig, glädjen var stor över att kunna följa och vara delaktig i barn och barnbarnens liv, väl och ve.

Han var en snäll och kärleksfull make, pappa och vän, kvicktänkt med glimten i ögat och en räv bakom örat.

Vi minns John-Enar med värme, kärlek och glädje.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!