Joel Andreasson

Joel Andreasson, Skellefteå.

Joel Andreasson.

Joel Andreasson.

Foto: Tommy Lundberg

Dödsfall2024-05-22 05:00

Joel Andreasson gick vidare i sitt hem efter en tids sjukdom lördagen den 11 maj.
Joel föddes i Månsberg och vid sexårsåldern flyttade familjen till Avaträsk. Joel började vid unga år på blomsterhandeln och färghandeln i Dorotea. Joel var även med och startade Dorotea folkdanslag.

1974 flyttade Joel till Skellefteå med sin dåvarande sambo Kin och hennes dotter. Där började han arbeta på Skellefteås första pizzeria ett kort tag. Sedan blev det parkförvaltningen under sommaren. Under några år arbetade han som möbelförsäljare på Hörnells möbler tills han fick sitt drömjobb på Domus herravdelning, sedan Dans herr. 

Joel var kreativiteten själv och estet. Han målade och tecknade, sydde allt ifrån folkdräkter till brudklänningar, han band brudbuketter och blomsterarrangemang. Balkongen på Sjungande Dalen, där han bodde, var välkänd för sin skönhet av blomster.

Under sin tid i folkdanslaget Guldstalaget var han en stor tillgång för laget. Han dansade, illustrerade tidningen Notbladet och var i dräkt och slöjdsektionen. Ställde även upp som tomte vid julavslutningar.

1990 träffade han Anders som blev hans livskamrat. De gifte sig år 2010 och de levde ett lyckligt liv tillsammans med sina katter.
Joel var en glad och snäll människa som såg och brydde sig om sina medmänniskor. Men alltid en spjuver med nära till bus och skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!