Jerry Walter

Jerry Walter.
Jerry Walter.

Jerry Walter, Skellefteå.

Dödsfall 3 februari 2024 05:00

Jerry Walter, Skellefteå avled i sitt hem på morgonen den 15 januari. Han blev 88 år. Jerry föddes 30 september 1935 i Skellefteå. Son till Evy och Arvid Walter, mellanbror till Harry och lillasyster Birgith. Jerry växte upp på Mullberget och på Manhemsgatan. Redan som tonåring träffade han Birgitta som han gifte sig med 1962. När vännen Alf skulle utbilda sig till polis hängde Jerry på.

Jerry var en omtyckt polis med stort hjärta. De första yrkesverksamma åren som polis blev i Härnösand, där Birgitta studerade till dövlärare. 1963 föddes Robert och Sara 1965. Jerry längtade hem och familjen köpte ett hus på Mobacken utanför Skellefteå och 1968 föddes Maria. I huset på Mobacken fick familjen en lycklig tid med både grannar och vänner. Här odlade Jerry intressen som kom-radio-amatör, tävlade i pistolskytte-SM, var skådespelare i smalfilmsprojekt och en flitig fotograf. Jerry var händig och gjorde det mesta själv.

Under 70-talet renoverade han sommarstugan på Sågudden i Boviken. Plastbåtar var populära och när kompisen Dan och kusinen Hans skaffade båtar, Havsrockor - så ville även Jerry ha en. En blå. Båtlivet blev en stor passion. Han gick med i Kåge båtklubb, utbildade sig till sjöpolis och levde för de dagar han fick åka båt. Under flera somrar tog han båten på släp, runtom i Sverige, bland annat till Höga kusten, Mälaren, Göta Kanal, Västkusten och Stockholms skärgård. Glädjen till båtlivet tog Jerry sedan vidare till husvagnslivet och bilresor i sin älskade blå Volvo 740. 

Jerry gifte om sig med Carina och 1988 föddes David. Jerry var nyfiken på folk men han hade samtidigt en hög integritet. Han var en mästare på att uppvakta vänner och släktingar på deras högtidsdagar genom att skicka brev, sms eller hälsningar i sociala medier. Han blev Skellefteå trogen hela livet och blev lite av en kändis i stan. Först som en uppskattad kriminalinspektör och på äldre dagar som en glad pensionär handlade varje tisdag på ICA Kvantum. In i det sista ville han klara sig själv utan att ligga något till last. En fin, snäll och släktkär människa, med många vänner, har gått ur tiden. Han fattas oss! 

Barnen Robert, Sara, Maria och David med familjer 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa