Jan-Olov Holmqvist

Jan-Olov Holmqvist, Skellefteå

Jan-Olov Holmqvist

Jan-Olov Holmqvist

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-03 05:00

Vår kära bror och svåger Jan-Olov Holmqvist, Skellefteå, har avlidit i en ålder av 73 år. Jan-Olov var äldst i en syskonskara på tre barn. Han växte upp i Kattistjörn, Norsjö, tillsammans med sina föräldrar Ragnar och Signe Holmqvist, en yngre bror och syster.
Redan vid 12 års ålder började hans svåra reumatism. Det var en sjukdom som följde honom genom hela hans liv och de sista åren var han rullstolsbunden och svårt rörelsehindrad. Trots det besvär som sjukdomen medförde klarade han realskolan, yrkesskolan och ekonomilinjen på Balder med glans.
Jan-Olov var mycket intresserad av elektronik och redan i unga år hade han en av Norsjös första datorer. Kamera med fotografering och framkallning var ett annat intresse. Hans klurighet och uppfinningsrikedom resulterade bland annat i en batteridriven gravlykta, säkerligen en av dom första i sitt slag som han sedan under en period tillverkade i Norsjö. Ett annat intresse som fångade honom var släktforskning och med den sin hembygd.
Efter att hans sjukdom förhindrat honom från att fortsätta med olika arbeten flyttade han en tid till Lövånger och därefter till Skellefteå där han fick god omvårdnad av personliga assistenter.
Jan-Olov var en kämpe som var mån om släkt och vänner. Vi saknar honom, samtidigt som vi unnar honom den vila han nu har fått.
Syskonen med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!