Jan-Olov Edström

Jan-Olov Edström, Arvidsjaur.

Jan-Olov Edström.

Jan-Olov Edström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-29 05:00

Jan-Olov Edström, Arvidsjaur, har avlidit i en ålder av 81 år efter en tids sjukdom. Han var son till Märta och Bengt Edström.

Sin yrkesbana började han redan 1957 som kockelev på hotell Laponia. 1959 gick flyttlasset till Stockholm för att läsa en  2 årig kockutbildning på Hasselbacken. Efter kockutbildningen flyttade Jan-Olov tillbaka till Arvidsjaur för att fortsätta som kock i två år på hotell Laponia. Därefter väntade sex månader i Stockholm på restaurang Metropol, men efter det halvåret så vände han tillbaka till Arvidsjaur som kock och sedermera köksmästare på hotell Laponia.

1969 styrdes kosan till Luleå Stadshotell fram till oktober 1971 då han övertog Edströms kiosk i Arvidsjaur som senare blev Torggrillen AB. Den kiosken och grillen drev Jan-Olov i 36 år till 2007.

Jannes stora fritidsintresse i livet var sport, främst tennis och ishockey. På äldre dagar har han lagt till fiske och bärplockning. Jan-Olov höll sin familj högt. Han fick två barn, Ann-Katrin och Peter, fyra barnbarn och fyra barnbarnsbarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!