Jan Lundberg, Skellefteå

Jan Lundberg, Skellefteå.

Dödsfall2021-07-27 05:00

På morgonen den 6 juli somnade vår älskade make, pappa, morfar och svärfar in, omgiven av sina närmaste, efter en längre tids sjukdom.

Jan föddes i Skellefteå 1938, son till Julia och Viktor Lundberg och yngst av syskonen Maud och Erling. Familjen bodde på Kågevägen i Skellefteå och somrarna tillbringades i sommarstugan i Falkträsket.

Studentexamen togs på Palmgrenska skolan i Stockholm. Därefter gjorde han lumpen på K4 i Umeå, beriden jägartjänst. Sedan ungdomen var ridning ett intresse och han var en duktig voltigeryttare. 1957 träffades Jan och Monica på Folkparken. De gifte sig 1968 och samma år föddes dottern Jeanette.

1965 tog han ingenjörsexamen inom byggnad, väg och vatten på Tekniska i Skellefteå. 1966 flög han upp för sitt första flygcertifikat och flygning blev hans största intresse genom livet, tillsammans med musiken. Jan spelade flera instrument men främst piano, orgel, synthesizer och dragspel.

Tillsammans med sina vänner har Monica och Jan haft många trevliga år med fest, sång och musik. I början av 70-talet övertog han sin fars mäklarfirma. 1973 köptes stugan i Lillkågeträsk, där vi hade 25 fina år. Jan har varit återförsäljare för swimmingpooler i många år och har varit med och byggt åtskilliga runt om i länet.

1971 köpte vi hus på Torpvägen och 1977 flyttade vi in i Jans egenritade hus på Morö Backe. Familjen har rest mycket genom åren, men återkom ofta till Gran Canaria.

Tack Jan för alla vackra minnen.

Monica och Jeanette

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!