Jan Gustavsson

Jan Gustavsson
Jan Gustavsson

Jan Gustavsson, Ursviken

Dödsfall 27 augusti 2022 05:00

Vår älskade Jan Gustavsson har den 16 augusti lämnat oss efter en kort tids sjukdom. Han blev 56 år gammal. 

Jan växte upp och bodde hela sitt liv i Ursviken. Han var son till Karl-Gunnar och Marianne, bror till Kent och Maria. Jag och Jan träffades under gymnasiet 1985 och flyttade efter några år till hans farfars hus i lilla Kåge Ursviken. Våra söner Erik och Johan föddes 1994 och 1996.

Jan arbetade som elektriker på Rönnskärsverken under hela sitt liv. Sista halvåret gavs möjlighet till annat arbete med mer fritid, vilket han uppskattade.

Under Jans uppväxt spelade han ishockey i CRIF samt tävlade i kanot för Kanotklubben i Ursviken. Att paddla kajak blev en livslång kärlek. Med havskajak och vänner gick resor till Lofoten och Svalbard, eller ut på havet kring vår stuga i Noret.

Fritidsintresset var stort. Det var fritiden med pojkarna och mig eller andra vänner som han värdesatte högt. Längdskidor, ripjakt på tur i fjällen, telemarkssvängar då helst offpist, alla dagar med snö under skidorna räknades. Golf eller resor till sol och hav där livet under ytan lockade mest. Han ville gärna se Amazonas djungel och 2019 reste han med Johan till Equador och Galapagosöarna.

Jan njöt av att dela upplevelser, lära sig nya saker och lära andra. Att köpa en segelbåt vid 54 års ålder och lära sig segla var ett sätt.

Han var handlingskraftig, kunnig och noggrann. Lämnade inget till slumpen vad det än gällde. Jan satte alltid oss i familjen först, före sig själv. Vi är tacksamma för allt han gav oss i tid, omsorg och kärlek. Han fattas oss!

Kicki 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa