Ivan Gällerstedt

Ivan Gällerstedt, Glommersträsk.

Ivan Gällerstedt.

Ivan Gällerstedt.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-19 05:00

Den 5 december 2023 avled vår älskade bror Ivan, han blev 87 år. Ivan föddes som det andra barnet i en syskonskara på fem i ett jord-och skogsbrukarhem i Högbränna. 

Vid tidig ålder gick han yrkesskolan Strömbacka i Piteå, utbildade sig till vvs-montör och arbetade sedan som rörmokare i sina hemtrakter i många år. Ivan var skicklig på att skruva i det mesta och många bilar, traktorer, motorcyklar fick nytt liv efter en behandling av honom. Han körde också isbanetävlingar med bil där han bland annat tävlade mot den svenska mästaren Picko Troberg. Han arbetade även med olika virkestransporter och deltog i Vattenfalls utbyggnad av Skellefteälven.

Lite senare i livet flyttade han en period till Lycksele som värmechef för stadens fastighetsbolag och började då att intressera sig för travsport. Han skaffade sig några egna travhästar att tävla med och jobbade även hos Jan-Olov Persson i Hudiksvall med hästar, främst med transporter. I samtal med Ivan var han mycket närvarande. Han hade en speciell förmåga att få den som han pratade med att känna sig sedd och lyssnad på. Han fanns också till för alla, både stora och små. 

Ivan kommer alltid att finnas i våra hjärtan och minnen. Trots vår djupa sorg gläds vi över att ha fått vara en del av hans liv. Som bröder har vi fått lära oss mycket av hans klokskap och positiva livssyn. 

Ove och Stellan 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!