Iris Lundström

Iris Lundström, Bastuträsk.

Iris Lundström.

Iris Lundström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-07-22 05:00

Den 13 juli, under den vackraste av sommarhimlar, somnade vår älskade mamma och mormor lugnt och stilla in omgiven av sina närmaste. 

Iris var född och uppvuxen i Bastuträsk by och började i tidig ålder arbeta på Hallners i Bastuträsk och därefter på Stuvboden i Skellefteå. Detta var två arbeten som passade Iris som handen i handsken med tanke på hennes egna intresse för handarbete samt att hon alltid spred glädje till de människor hon mötte med hennes skojfriska humor och sin positiva inställning till livet. 

1948 gifte sig Iris med Joel, ett giftermål som var bestämt sedan långt innan, då Joel som 9-åring hade bestämt sig för att gifta sig med den vackraste flickan han någonsin sett, efter att de hade träffats på sjukstugan i Norsjö. 

Iris och Joel fick tre barn tillsammans och de bodde största delen av sin tid i Skellefteå, men tillbringade alla somrar i Bastuträsk by, en plats som nu blivit barnbarnens och barnbarnsbarnens, sommarparadis. Utöver detta hade Iris och Joel även en stuga i Radnejaur, en bit utanför Arjeplog. Dit åkte de för skidåkning och bärplockning, men även för att bara umgås med sina barn och barnbarn. 

Iris hann under sitt 93-åriga liv besöka många platser runtom i världen bland annat Wien, Budapest och Rom, där den sistnämnda platsen innebar ett minst sagt speciellt besök, då Iris och hennes familj blev välsignade av självaste påven. Sin sista resa gjorde Iris runtom i Sverige för att hälsa på alla barnbarn, för att sedan avsluta sin resa uppe i Narvik och Lapporten. 

2020 flyttade Iris tillbaka till Bastuträsk och Bäckgårdens äldreboende och fick många fina vänner och en god omvårdnad under sin sista tid. 

Iris lämnar ett stort tomrum efter sig. 

Karin med familj 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!