Ingvar Larsson, Burträsk

Ingvar Larsson, Burträsk.

Ingvar Larsson.

Ingvar Larsson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-17 05:00

Min make och vår pappa somnade in i stillhet en solig onsdag eftermiddag i slutet av augusti. Han föddes på en bondgård i Järvtjärn och växte upp i en syskonskara om fem barn. Där spenderades stor del av uppväxten i naturen med bärplockning, bad och fiske. 

I lite äldre år blev skogen ett stort intresse med fogsvansen i högsta hugg innan första motorsågen köptes in. Ingvar var en mycket duktig hantverkare och många var de alster han konstruerade, såväl praktiska som estetiska, stora som små. Ett stort intresse var båtbyggeri som började i unga år med en lärlingsplats hos Pelle Gustavsson. Ett femtiotal träbåtar tillverkade han under sin livstid. 

Ett stort glädjeämne för Ingvar var att spela gitarr på olika evenemang, men även hemma i köket med familj och vänner. Lilian dansade in i Ingvars liv 1961 och 1965 gifte de sig och förvärvade även Ingvars hemställe. I många år jobbade Ingvar på Norstens såg i Järvtjärn samtidigt som han och familjen skötte jordbruket. Ingvar kallade sig själv gärna för månskensbonde då många sysslor utfördes i månskenet på kvällar och helger. 

Ingvar och Lilian fick fyra barn, Anders, Lars, Mikael och Jenny. År 2000 såldes gården och Ingvar och Lilian flyttade till Burträsk. Där gick Ingvar bland annat med i Burträsk manskör, spelade mattcurling och spenderade även mycket tid i pensionärernas snickeri. Många dagar tillbringades i bärskogen med Lilian, även många fisketurer i den egentillverkade båten gjorde de tillsammans. Ingvar hade alltid tid för familjen med goda råd och en hjälpande hand. 

En stor glädje var när barnbarnen kom och han gladdes mycket åt den tid som han fick spendera med dem. Ingvar var en man som alltid levde sitt liv med glädje och en glimt i ögat. Han var en älskad make, pappa, farfar, morfar och svärfar. Han finns alltid med oss i våra hjärtan och kommer för alltid vara saknad.

Lilian och barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!