Ingrid Wikström

Ingrid Wikström, Skellefteå.

Ingrid Wikström

Ingrid Wikström

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-10 05:00

På nyårsaftonen avled vår älskade mamma hemma i sin lägenhet. Hon blev 92 år och 5 månader. 
Mamma hade tappat mycket av sin hörsel vilket hon sörjde över men gladdes över sitt goda minne. 

Mamma växte upp tillsammans med tre systrar i Svarttjärn, Lövånger som barn till Olof August och Mimmi Lindberg. 
Mamma förlovade sig med pappa Hans midsommarafton 1950. Hon flyttade sedan till Skellefteå där hon hade fått anställning. 
Mamma och pappa gifte sig 18 september 1954 i ett dubbelbröllop i Lövångers kyrka med pappas syster Gudrun och hennes Georg. De hade en stor bröllopsmiddag för 160 personer på Röda Kvarn. 

Mamma och pappa fick oss två döttrar och byggde en villa på Morön. Mamma började arbeta på bank och arbetade på banken SEB fram till sin pensionering. Mamma och pappa hade då sålt villan och köpt en sommarstuga i Örviken som de vårdade ömt. Mamma skötte stugan omsorgsfullt i flera år sedan pappa gått bort 1999. Även vi döttrar och hennes fyra barnbarn uppskattade att tillbringa somrarna i stugan där mamma tog hand om oss alla. Mamma tyckte om att resa och resorna utomlands tog henne på många platser både med maken, barnen, barnbarnen och släkten. 
Mamma sjöng i St Olovs kyrkokör och uppskattade och gladdes åt tron, sången och körresorna.

Även om mammas dödsfall för oss kom hastigt och saknaden är stor är vi tacksamma för att vi fick ha vår mamma så många år och att hon fick vara så vital. Ända fram i det sista skötte hon sin egen ekonomi, dator och smartphone. 

Döttrarna 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!