Ingrid Örnberg

Ingrid Örnberg, Rökå.

Ingrid Örnberg.

Ingrid Örnberg.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-26 05:00

Nu har världen mist en ovanligt, varm och omtänksam människa. Hon gick stilla bort eftermiddagen den 9 april i en ålder av 81 år.

Ingrid växte upp på Näsudden utanför Malå med sina jordbrukande föräldrar Signe och Johan Stenlund. Ingrid var näst yngst i syskonskaran. Storasystrarna Anna och Göta, så Ingrid själv och lillebror Ivan. De hade det knapert men som Ingrid berättade så hade de en lycklig uppväxt.

På Näsudden bodde också Solveig Stenlund, senare Bergsten, som kom att bli en livslång vänskap från barnaåren. Så går åren och Ingrid hinner göra en Stockholmssväng till Bandhagen och arbetade på sjukhus. Men så får hon problem med halsmandlarna och hemlängtan, så vistelsen där blir inte särskilt lång. 

Väl hemkommen träffar hon och gifter sig med Hans Forsgren som hon får två barn med, Carina och Fredrik. Hon tjänstgör hos Edit Forsgren i hennes sy- och tygbutik och arbetade länge på Nystedts Kläder i Malå. Ingrid har också alltid haft ett intresse av att motionera. Under många år hade hon och Margareta Lundmark hand om gymnastik för kvinnor i Idrottshallen. De utvecklade också ett starkt vänskapsband. 

Ingrid ordnade även vattengymnastik i simhallen med varmare badtemperatur för rörelsehindrade. Så går åren och det blir tal om klassträff och jubileum från när de gick ut skolan. Rolf Örnberg vill hjälpa till med förberedelserna och Ingrid och Rolf fattar i processen ett starkt tycke för varandra. 

Ingrid skiljer sig så från Hans och flyttar till Rolfs föräldrahem i Rökå. Rolf har två tvillingbarn med Barbro, Linus och Linda. Nu går åren och de renoverar huset, får barnbarn som de tar mycket väl hand om. Samtidigt har de äventyrslust att åka i väg på strapatser. Tältar en del och upptäcker Sverige. 

Men utgångspunkten blir Rolfs föräldrahem i Rökå där Ingrid skaffar vänner för livet. Det finns så mycket att berätta om Ingrid och vilken enastående person hon var. Ni måste alla känna er omtyckta av henne även om vi inte får plats med er alla här. Det visar sig att Rolf är väldigt duktig på att konstruera och bygga. Så tillsammans hjälps de åt att skapa många fina projekt tillsammans i trädgård och byggnationer. Det blev en hel del fiske vid stugan i Mellanström, bärplockning och att vara ute i naturen.

Ett rikt liv är nu till ända med stor sorg och saknad. Men också en stor tacksamhet och glädje för att vi fått ha Ingrid i vårt liv. 
Familjen genom Carina Forsgren 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!