Ingrid Marklund

Ingrid Marklund, Kusmark.

Ingrid Marklund.

Ingrid Marklund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-17 05:00

Ingrid växte upp i Högdal, hon var nummer fem i en syskonskara på sex. 

I tidiga tonåren arbetade hon en period på Skellefteå lasarett som vårdbiträde men fick sedan anställning som hembiträde i Granå där hon snabbt hittade sin Simon. De gifte sig och fick två söner, Martin och Tommy. 

Tillsammans drev de jordbruk, Ingrid tog hand om hem och hus och såg alltid till att det fanns vällagad mat och nybakat bröd på bordet till familjen och när det kom gäster. 

Jordbruket drevs fram till 1965 då de flyttade till Kusmark.

I takt med att sönerna växte upp sökte hon sig ut i arbetslivet och arbetade på dagis fram till sin pensionering. 

Ingrid var skojfrisk, omtänksam och samtidigt en bestämd person som brydde sig mycket om familjen.

Förutom familj och barnbarn hade Ingrid många intressen och ägnade sig gärna åt blommor, tillverkning av naturpreparat och pimpelfiske. 

Ingredienserna till naturpreparaten hämtades i naturen och skulle användas till att bota förkylning, håravfall, sårbehandling, förbättring av immunförsvaret, etcetera. Med glimten i ögat skulle dessa preparat utprovas på oss i familjen, vissa fungerade, andra inte.

Hon berättade gärna om då hon fick en röding på 1,5 kilo, vilket var mycket ovanligt med en så stor fångst på pimpelfiske. Ryktet gick och alla fiskare på flera kilometers avstånd kom för att se den stora fisken som Ingrid stolt fick visa upp.

I 75-årsåldern drabbades hon av cancer och fick svåra sviter efter den behandlingen, tack vare sin okuvliga vilja att aldrig ge upp och stort stöd av sin make tog hon sig igenom detta på ett mirakulöst sätt och fick på så sätt många bra år därefter.

Ingrid var mycket tacksam för sitt liv och gladde sig mycket åt att alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn hade det bra.

Efter sin makes död 2014 flyttade hon till Ersmark och sedan till Ömhetens Äldreboende där hon efter ett långt liv stilla insomnade i sin lägenhet. Hon blev 94 år. 

In i det sista behöll hon sin okuvliga viljestyrka, humor och skojfriskhet.

Vi är tacksamma att ha fått ha henne i vårt liv. Saknaden efter henne är stor.  

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!