Ingrid Eriksson

Ingrid Eriksson.
Ingrid Eriksson.

Ingrid Eriksson, Skellefteå.

Dödsfall 26 april 2022 05:00

Måndag den 4 april avled Ingrid Eriksson i en ålder av 89 år. Ingrid föddes i Ragvaldsträsk och växte upp med sin mamma Emma och pappa Sven Öhlund samt sina 7 syskon. 

Som det näst äldsta barnet fick hon i tidig ålder börja hjälpa till med passning av sina småsyskon  och övriga sysslor på gården. 

När Ingrid blev äldre gick hon hushållsskola på Anderstorp i Skellefteå där hon tog sin examen. 

1955 åkte Ingrid till Sigtuna Humanistiska läroverk där hon jobbade i köket något år, en tid hon hade många minnen att berätta om. 

1957 gifte Ingrid sig med Ernst Eriksson och de tog över Ernsts hemgård och blev lantbrukare. Ingrid levde tillsammans med Ernst ända till hans bortgång 1996. 1964 kom fosterbarnet Per-Håkan 11 månader gammal till Ingrid och Ernst. 

Ett år senare 1965 fick de Rickard samt tre år senare 1968 dottern Gudrun. Vi barn fick växa upp i ett tryggt och kärleksfullt hem. 

Ingrid var en stolt hemmafru och det fattades aldrig mat eller fika, ‘’Vill du ha nånting i mun?’’ frågade hon alltid när man kom in genom dörren. Det doftade alltid mat, bullar eller kakor i köket. Hon hade ju även det dagliga arbetet i jordbruket.

Pelargonerna var en av mammas stoltheter, de fanns på varenda fönsterbänk i huset. Även utomhusodlingarna frodades av blommor och buskar samt växter för självhushåll. 

Höstarna ägnades åt att skörda skogens och trädgårdens bär och frukt. Det syltades, saftades och bakades bröd i bagarstugan för att fylla på vinterns förråd. 

Otaliga är de handarbeten som Ingrid skapat genom åren i form av stickade vantar, sockar och andra plagg samt virkade dukar, broderier och sömnader av kläder och gardiner. 

Hon var även hjälpsam i Bönhusföreningen med fikaservering och annan traktering.

När livet hemma i Ragvaldsträsk blev för tungt flyttade mamma till Klockarhöjdens äldreboende där hon fick god omvårdnad av den omtänksamma personalen. Hon bodde där de sista åren i sitt liv och fick där somna in i stillhet den 4 april 2022. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa