Inger Forsberg

Inger Forsberg, Skelleftehamn

Inger Forsberg.

Inger Forsberg.

Foto: Carina Forsberg

Dödsfall2024-09-26 05:00

Min älskade livskamrat, vår mamma, mormor och solstråle Inger Forsberg, född Lindberg, avled den 18 september i närheten av de hon höll närmast hjärtat. Inger föddes in i ett kärleksfullt hem, enda dottern till Jenny och Sven Lindberg, på Hedensbyn, Skellefteå. Somrarna spenderades under barndomen tillsammans med släkten i Bursiljum där kvalitetstiden skapade starka band och en betydelsefull trygghet genom livet. 

Som 18-åring träffade Inger sin stora kärlek Göran och under denna tid utbildade Inger sig till sjukvårdsbiträde där ett par år spenderades arbetandes på Skellefteå Lasarett. 1969 föddes Carina, 1970 gifte sig Inger och Göran och sedan 1973 kom lillebror Niklas och därmed var familjen komplett. Husbygge pågick 1978 och familjen flyttade därmed till Skelleftehamn där Inger spenderade sin livstid. Inger trivdes med djur vid sin sida där både katter, kaniner, rådjur och änder togs omhand med omsorg och kärlek. Lediga dagar ägnades gärna åt utomhusaktiviteter, antingen i skogen, vid havet eller helst på resor till varmare breddgrader. Andra resor Inger gärna genomförde tillsammans med både Göran och vänner var till dansbanan där många timmar spenderats.

Hemmavid både broderade och stickade gärna Inger och både ett och annat tjocksockspar har stickats till barnbarnen som föddes under 1990-talet. Barnen och barnbarnen fick en stor plats i Ingers hjärta och kom att bli en stor del av hennes liv. 2001 tog familjen över en sommarstuga på Björkskär utanför Harrbäcksand, Ursviken, där somrarna helst spenderades tillsammans med barnbarnen, släkt och vänner.

Inger var en varm och kärleksfull person som alltid hade tid till både familj och vänner. Med ett kvittrande varmt skratt och stor omsorgsfullhet lämnar Inger efter sig en enorm sorg och saknad. I sammanhanget känns dessa ord små för att beskriva vår högt älskade Inger och trots denna sorg lämnar hon framförallt efter sig minnet av den osjälviska, varma och kärleksfulla person som hon var och är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!