Inger Edbladh Holmkvist

Inger Edbladh Holmkvist, Byske.

Dödsfall 21 maj 2022 05:00

Inger vår mamma somnade lugnt och stilla in den 7 maj på sitt boende på Norrgårda i Byske. Mamma var född och uppvuxen i Boden och flyttade till Byske 1965. 

Vår mamma har med kärleksfull och fast hand lotsat oss genom uppväxtåren. Lärt oss vad som är viktigt i livet. Värnat om oss barn, barnbarn och barnbarnsbarn och om allt som är litet och svagt. Uppmuntrat oss till studier.  När vi var i tonåren satt hon uppe och väntade till dess vi var ordentligt hemma. Anpassat sina arbetstider när vi gick i lågstadiet så att hon skulle vara hemma när vi kom från skolan. Vi minns våra härliga sommarsemestrar med våra föräldrar då de hyrde stuga via Statens Järnvägar där pappa var tjänsteman. Här fick vi barn möjlighet till sol, bad och fiske. 

Mamma var alltid levnadsglad trots både motgångar och svårigheter i livet. Hon hyste förhoppningar men hade inte stora krav och förväntningar. Hon älskade att bada och simma utomhus hav, sjö eller älv spelade ingen roll allt var lika härligt. Mamma tyckte om att läsa litteratur och såg gärna en spännande deckare. Hon var duktig på att sticka och stickade gärna till Elving och barnbarnen när de var små. 

Vår pappa Erik och mamma har hela livet varit goda vänner och kamrater trots att de gick skilda vägar. Mamma har värnat om traditioner och högttider då vi nära och kära skulle träffas och äta hennes goda hemlagade mat. Mamma utbildade sig i unga år till damfrisör. Hon älskade sitt arbete och fortsatte att göra sina vänner fina i håret även efter sin pension. Mamma var engagerad i Socialdemokratiska kvinnoklubben under flera år där hon var kassör. 

År 1965 träffade hon sin livskamrat och make Elving vår snälla bonuspappa. De fick 27 fina år tillsammans innan han gick bort i cancer. Sedan var hon ensam ett antal år innan hon träffade Lennart från Sundsvall som blev en fin vän och kamrat. Men tyvärr gick han bort alltför tidigt men de fick många trevliga och roliga år tillsammans. 

Mamma såg fram mot de fredagskvällar då vi brukade träffas och äta tillsammans. Hon hade dukat fint och det blev både varmrätt och efterrätt småprat och TV tittande. Mamma var nöjd med sitt liv och skulle ha fyllt 88 år i sommar. Nu får mamma vila sida vid sida med sin älskade make Elving. 

Mamma vi saknar dig, men i våra hjärtan finns varma och ljusa minnen kvar. Vila i frid älskade mamma, mormor, farmor, mormorsmor, farfarsmor. 

Susanne o Tommy 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Valter Boström

Valter Boström
Dödsfall

Kurt Öhman

Dödsfall

Torbjörn Holmgren

Torbjörn Holmgren
Dödsfall

Roland Mikaelsson

Roland Mikaelsson
Dödsfall

Sven-Erik Öhlund, Källbomark

Sven-Erik Öhlund, Källbomark