Ingemar Lindholm

Ingemar Lindholm, Skellefteå.

Ingemar

Ingemar

Foto: Anna Degerman

Dödsfall2022-12-03 05:00

Fredagen den 25 november somnade vår älskade Ingemar in i hemmet, omgiven av sina närmaste till följd av den gallvägscancer han diagnostiserades med i december 2021. 

Ingemar föddes 1963 och växte upp i Kusmark med föräldrarna Olle och Inger i en syskonskara om fyra på gården där familjen drev lantbruk. 
Efter avslutad fordonsteknisk utbildning anställdes han av SVIB som lastmaskinsförare för att efter något år börja på Rönnskärs transportavdelning. 1985 fortsatte han på Skega i Ersmark där han blev kvar i hela 35 år, ända fram till fabrikens nedläggning.

Under ungdomsåren träffade han sin livskamrat Anna och senare gick flyttlasset till hembyn. Vid sidan av arbetet stöttade han familjen i jordbruket, var verksam som deltidsbrandman och engagerad i byns samhällsförening. Arbetsam, omtänksam och engagerad var verkligen Ingemars signum. 

I Kusmark föddes barnen, Malin 1989 och Rickard 1992, som kom att betyda mycket. Engagemanget i barnen fann inga gränser vare sig det gällde att skjutsa till aktiviteter, agera som tränare eller sköta ponnyhästar. Att spola hockeyplaner eller sladda ridbanor var aldrig betungande för Ingemar. Trots mycket arbete så fanns alltid tid för barnen. 

I Kusmark sköttes hus och den stora gården med omsorg av Ingemar, en gård som gav utrymme till lek och aktivitet till barnens stora glädje. När de flyttat hemifrån såldes huset för ett enklare boende på Sunnanå, då frigjordes tid för de fritidsaktiviteter Ingemar och familjen uppskattade. Promenader i skog och mark med pudeln Smilla, cykling, skidåkning och simning var några av dessa. Senare upptäcktes även långgolf och mycket tid spenderades på golfbanan. 

All sport i allmänhet, hockey och trav i synnerhet var stora intressen där han genom åren tränade egna travhästar. Resor var också uppskattat, under barnens uppväxt var det resor genom Sverige med besök på olika nöjesparker och fanns en travbana i närheten av resmålet, vilket konstigt nog det oftast fanns så blev det ett besök även där. På senare år var det utlandsresor som lockade, resmål i Europa men även Karibien, Kanada och USA fick besök. 

Trots en sjukdom med dystra utsikter så kunde han till sin och vår stora lycka hålla i gång med sina intressen under våren och sommaren och finna glädje i att ta dagen som den kom. Det som framför allt gladde honom var barnbarnen Edith, Sally, Samuel och Tage som alla hade varsin speciell plats i hans hjärta.

Godhjärtade och skojfriska Ingemar kommer att vara saknad av många. 

Familjen 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!