Ingegerd Bergkvist

Ingegerd Bergkvist, Skellefteå.

Dödsfall 21 maj 2022 05:00

Ingegerd Bergkvist har avlidit efter en kort tids sjukdom

Mamma växte upp i Svanfors tillsammans med mor och far och tre syskon.

1953 träffade hon sitt livs kärlek Göran från grannbyn Strömfors. De gifte sig 1957 och fick döttrarna Carina och Margareta. Familjen bodde i Boliden till 1966 då flytten gick till Gällivare. Våra föräldrar delade intresset för natur och friluftsliv. Genom åren blev det många fina familjeutflykter med skidåkning, fiske och bärplockning. Mamma jobbade inom äldrevården, ett sammanhang som passade henne fantastiskt bra. Hon var noggrann med detaljer i sitt arbete och hade en osviklig känsla för att det var människor det handlade om. Hon pratade alltid med värme om de gamla. 

Med åren blev hon förstås själv en av dessa gamla. Trots vissa hälsobekymmer var det hon som piggade upp oss och gav oss omtanke och omsorg, från barn till barnbarn och barnbarnsbarn. Men hennes omsorger sträckte sig även utanför familjen. Hon var intresserad och följde alltid med i vad som hände i världen. Man kunde alltid föra intressanta samtal och diskussioner med henne ända in i det sista. Hennes generositet, hennes känsla för rättvisa och hennes kärlek till alla människor var exceptionell och hon satte alltid andra i främsta rummet. Som värdinna var hon enormt mån om sina gäster och om man fick för sig att tacka nej fanns det en uppenbar risk att man fick upprepa sig. Hon hade en förmåga att hitta det positiva i både människor och situationer, något som innebar att hon hade väldigt lätt att knyta sociala kontakter.

Hennes glädje är kanske ändå det vi kommer att minnas starkast. Den fanns hela tiden närvarande och hon hade också den ovanliga och sympatiska gåvan att kunna skratta som allra bäst åt sig själv.

Obeskrivlig saknad men kvar hos oss för alltid

Döttrarna med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Lennart Hedlund

Lennart Hedlund
Dödsfall

Ulla Marklund

Ulla Marklund
Dödsfall

George Mitchell

Dödsfall

Stig Andersson

Stig Andersson
Dödsfall

Aldor Karlsson

Aldor Karlsson
Visa fler