Inga-Maj Lundström

Inga-Maj Lundström, Burträsk.

Inga-Maj Lundström

Inga-Maj Lundström

Foto: Babs Weigert

Dödsfall2022-11-18 05:00

Inga-Maj Lundström, Burträsk avled den 22 oktober. Inga-Maj var en väldigt levnadsglad person och tyckte om att umgås med nära och kära. Hon växte upp i Boliden. Hon älskade att resa och som ung blev hon en av de första att vinna Sveriges Lucia vilket tog henne ut på många äventyr under ett år. På en av resorna träffade hon sin blivande make Götz. Paret tillbringa många trevliga i år i Spanien och senare i makens hemland Tyskland. 

Inga-Maj var en stark och stolt kvinna, som alltid var mån om sitt yttre och att hålla sig I form, oavsett vilket skick hon var i. Hon älskade att bada ute långt in på hösten. Hon var väldigt energisk och lät inte någonting hindra henne. Hon visste vad hon ville och såg till att följa sin önskan. Det förde henne tillbaka till Sverige för tio år sedan. 

Hon bosatte sig i Burträsk och hade många människor i sin närhet. Hon älskade att umgås, äta god mat, dricka gott vin och sjunga. Skapandet var också en av hennes stora passioner så hon gick bland annat konkurser på Edelvik. Hon målade, skulpterade och hade ständigt pågående projekt. Hon delade frikostigt med sig av sina alster, sig själv och sin glädje. Hon älskade att ge. 

Hon älskade att omge sig med vackra saker, goda människor och tyckte om att samla. Vilket syntes i hennes hem. 

Inga-Maj var en helt underbar person men som alla andra hade hon också sina vassa kanter. Hon var en livsnjutare med en okrossbar vilja, som ofta tog sig uttryck genom orimliga egenskaper. För två år sedan blev hon överkörd av en backande traktor. Hon var redan märkt av sjukdomar men efter en lång tid på sjukhus kom hon tillbaka, lika full av livet som innan. Trots alla krämpor fortsatte hon att röka och njöt av en droppe nu och då. 

För Inga-Maj ville leva livet, hon älskade livet även när det inte var lätt, hon ville göra det bästa av allt, kämpa, aldrig släppa taget, vara trogen sina mål och drömmar. En stark vilja som inte lämnade någon oberörd. Livet kommer bli väldigt tomt för oss som hade Inga-Maj i våra liv. Saknaden är oändlig speciellt för hennes två söner Philip med frun Babs och sonen Nikolas, samt Inga-Majs andra son Christof. Inga-Maj avgudade sitt barnbarn.

Vår tröst är att nu får hon dansa barfota på de evigt gröna ängarna med Taube, Bellman och alla andra storheter som hon älskade. 

Philip och Babs, Christof, Annica 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!