Inga Larsson

Inga Larsson, Risberg.

Inga Larsson.

Inga Larsson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-15 05:00

Lördagen den 24 september somnade vår kära mor hastigt in. Omgiven av sina nära. Hon blev 93 år. Mor föddes i Storselet, Kåge som nummer 4 i en syskonskara på 10 barn. Dotter till Hjalmar och Elin Lundmark. Uppväxten kom att bli i Lidlund hos moster Cevia och Ernst Edin.

Mor var mån om att hålla kontakten mellan föräldrarna och syskonen vilket fortsatte livet ut. Hon gick folkskola i Hornsträsk och efter den så blev det att arbeta på flera kaféer i bland annat Jörn.

I mitten av 50-talet träffade hon vår far Mange Larsson bördig från Ristjälen. Dom bosatte sig i grannbyn Risberg där familjen utökades med 3 döttrar. På 60-talet köptes ett hemman i byn och ett nytt trivsamt hem byggdes upp. Ett hem där vi fick en fin barndom tillsammans.

Under vår uppväxt hade vi tryggheten att ha mor hemma, vi kommer alltid minnas doften av hembakat, hemlagad mat och doften av nykokad sylt. 

Därefter arbetade hon på kyrkogården i Bastuträsk och fram till pensionen som matbiträde på skolan i Bastuträsk.

Hennes älskade Mange och vår far gick bort 2000 efter en längre tids sjukdom. Ingas liv berikades med 7 barnbarn samt 8 barnbarnsbarn. 

Det var knappt alla hunnit kliva in i hallen förrän spel av olika varianter plockades fram för spel vid köksbordet. Inga var världens bästa spelkamrat och älskade verkligen när det blev liv och fart i huset. Vid födelsedagar skulle självklart liten som stor, gammal som ung alltid erhålla ett handskrivet grattiskort.  

Även om krämporna tilltog senaste åren så var hon alltid glad, omtänksam, nyfiken på livet och intresserad för vad som hände i världen.

Varje dag, året om matades fåglarna. När sädesärlan återkom varje vår så samlades lite extra brödsmulor. Då visste mor att byn snart skulle blomma upp igen med bästa sommargrannarna. Tack vare goda hjälpsamma grannar i byn kunde mor Inga bo kvar i sitt älskade hem fram till sin bortgång. Vi är så innerligt tacksamma för allt dom gjort för vår mor. Även hemtjänsten från Bäckgården har varit en trygghet med sina besök.

En omtänksam, hjälpsam mor, mormor, mormorsmor, farmorsmor, svärmor och syster har lämnat oss. Saknaden och sorgen är stor.

Tomrummet fyller vi med alla glada positiva roliga minnen. Minnen som vi alltid kommer bära med oss. 

Döttrarna med familjer  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!