Inga-Britt Johansson

Inga-Britt Johansson, Skellefteå.

Inga-Britt Johansson.

Inga-Britt Johansson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-04 05:00

Natten mot 25/4 somnade Inga-Britt Johansson, Skellefteå in lugnt och stilla. Vår farmor blev 90 år.

Inga-Britt född 1933 i Stavaträsk, med efternamnet Sundström. Där växte hon upp tillsammans med sin mamma, styvfar Halvard och två syskon.

I unga dagar hjälpte farmor sin mamma att driva byns café. När Inga-Britt blev äldre kom suget efter att komma sig ut och dansa. Det var så hon träffade vår farfar Holger. De gifte sig 1952. Samma år bosatte de sig i Storselet och 1954 föddes vår pappa Staffan. 1963 gick flyttlasset till Boliden. Där arbetade farmor åt Bolidenbolaget där hon städade på kontoret och skötte posthanteringen.

På 80-talet köpte de en sommarstuga i hembyn Stavaträsk där de skulle tillbringa många somrar. Vi barnbarn märkte tydligt hur vi var deras ögonstenar och hur mycket det betydde för dem när vi hälsade på där.

1988 blev farmor hastigt änka och i slutet av 90-talet bestämde hon sig för att flytta till Skellefteå. Farmor gillade att dansa och under åren så hade hon gott sällskap av många olika vänner som betydde mycket för henne.

2020 blev ett tufft år då hon förlorade sin son, vår pappa. Efter det blev livet inte sig likt igen men tillsammans med hennes syskon och vår mamma så kom hon tillbaka till vardagen. I slutet av 2023 flyttade hon in på Annagården där hon hann fira sin 90-årsdag. Farmor visste vad hon ville och det var nog det som gjorde att hon reste sig varje gång från livets motgångar. Det är svårt att toppa den kärlek och omtanke hon gett oss. Nu får hon enas i jorden med make och son.

Vi kommer att sakna henne. 

Pojkarna 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!