Inga Andersson

Inga Andersson, Bastuträsk.

Inga Andersson.

Inga Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-17 05:00

Den 9/12 somnade Inga Andersson in på Bäckgården i Bastuträsk. Hon var dotter till Manfred och Svea Eriksson och föddes i Rönnfälla, Norsjö, som en av 7 syskon. 

När hon lämnade hemmet jobbade hon som piga, i lanthandel och var sömnadslärling innan hon flyttade till Bastuträsk och jobbade i telefonväxeln där. 

Hon träffade Lars Andersson från Grönliden och de gifte sig 1961. De fick sedan döttrarna Maria och Katarina.

Vår vackra mamma, en ljus person. Alltid nära till skrattet. Hon såg möjligheter och det goda i människor och situationer. Alltid beredd att hjälpa till och alltid pigg på att vara med när något var på gång. Hon trivdes i sociala sammanhang, men sökte inte att stå i centrum.

Från ungdomsåren har mamma varit aktiv i körer i bönhusen. Det var också där hon träffade pappa. De delade engagemanget i EFS och kyrkan i Bastuträsk. Hon fanns med vid symöten, kyrkkaffen, basarer med mera. 

Mamma har tyckt mycket om att använda händerna och funnit stor glädje och stimulans i olika typer av hantverk. Under stor del av hennes liv var kurser och vävstuga viktiga mötesplatser. På senare tid även PRO:s aktiviteter och gemenskap och inte minst boulegänget som träffades så gott som varje kväll. 

Närmast hjärtat fanns ändå familjen och de fem barnbarnen. Vi minns alla med glädje gemenskapen med mamma/mormor i stugan, vid något sällskapsspel eller något annat äventyr (hon hade länge åldersrekordet på Bodaborg.) 

Även om hon de senaste åren, pga sjukdom, tappat många förmågor har hennes positiva och mjuka person funnits kvar hela vägen!

Vi är så tacksamma att vi har fått ha vår mamma. 

Maria och Katarina 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!