Hilding Forsberg

Hilding Forsberg, Morön

Hilding Forsberg, Morön

Hilding Forsberg, Morön

Foto: Joakim Forsberg

Dödsfall2024-09-21 05:00

Vår älskade pappa, svärfar, morfar, farfar och gammelmorfar somnade in på Skellefteå sjukhus den 10 september efter en kortare tids sjukdom i en ålder av 92 år. 

Hilding, son till Hanna och Gunnar, föddes 25 februari 1932 på Stackgrönnan som yngst i en syskonskara på 11.
Efter endast 6 år i grundskolan på Nyhamn så startade arbetslivet. Först som handräckning i flottningen och sedan som lärling på en bilverkstad hos Frasse i Skelleftehamn.
Bilar blev pappas yrkesliv, började som bilmekaniker på Thylins bil i början av 50-talet och sedan som kundmottagare där han blev kvar till mitten av 90-talet.

1949 träffade hans sitt livs kärlek, Gun, på Gotis i Ursviken.
De blev genast ett par och som par gjorde de allt tillsammans. De gifte sig 3 juli 1954 och senare samma år föddes Ellinor, då bodde de i Ursviken. Sedan gick flytten in till Skellefteå. Efter några år i punkthusen på Getberget flyttade de 1960 in i det nybyggda radhuset på Rosgatan på Morön. Där utökades familjen med Joakim som föddes 1965. 

Trädgården på Rosgatan var ett gemensamt intresse där det odlades jordgubbar, svarta och röda vinbär. Det planterades rosor, pioner och alla möjliga blomster. Där bodde mamma och pappa tillsammans ända tills att mamma gick bort 2021, pappa bodde kvar ända tills för några veckor sedan. 

Pappa och mamma tyckte om att resa. Det blev otaliga resor med husvagn runt om i Sverige där Dalarna var en återkommande favorit. På slutet av 80-talet började de att resa på solsemestrar till medelhavet, kryssningar och bussresor i Europa.

De tyckte mycket om att vistas i naturen och plocka bär och svamp. Dans var också ett stort gemensamt intresse.

1988 kom första barnbarnet och sedan följde 3 till under 90-talet. 
Barnbarnen ägnades också mycket stor omsorg och pappa och mamma fanns alltid till hands när det behövdes assistans. På senare tid kom även barnbarnsbarn in i bilden.

Pappa och mamma var engagerade i många föreningar, MHF, IOGT/NTO och på äldre dagar även i PRO. På Nyhamn spelades det boule på sommaren och på vintrarna canasta tillsammans med goda vänner.

Pappa var mycket händig, många projekt som genomfördes, men aldrig innan en mycket detaljerad ritning fanns på plats. Pappa ansåg nämligen att vältänkt var halvgjort. 

Ellinor & Joakim

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!