Hilding Eriksson

Hilding Eriksson.
Hilding Eriksson.

Hilding Eriksson, Skellefteå.

Dödsfall 27 januari 2024 05:00

Vår älskade pappa somnade in lugnt och stilla på morgonen den 18 januari efter ett långt och innehållsrikt liv.

Pappa föddes 1926 i Lillkågeträsk i en syskonskara på nio barn. Pappa var näst yngst av barnen.

1945 så träffade pappa vår mamma Bertha och tre år senare så gifte de sig i Skellefteå landskyrka. Den första tiden bodde de i Jörn och där föddes också vi tre barn. 1965 så gick flyttlasset till Skellefteå.

Pappa var en entreprenör och drev många olika projekt och rörelser genom åren. 

Han var en stor naturälskare och många var turerna till de olika bärskogarna, sjöarna och bäckarna och vintertid till skidspåren. Pappa var en historieberättare av rang.Historierna var många och han berättade dem ofta för oss barn och barnbarn.

När pensionärslivet började då startade ett nytt kapitel för pappa; han hjälpte oss barn med husbyggen och renoveringar. Inget tycktes vara omöjligt. Sedan började en lång period då han jobbade i sin snickarverkstad. Där tillverkade han många olika alster allt från matbord till smörknivar.

Hösten 2015 så blev pappa änkeman och tomheten var stor efter ett långt äktenskap. Våren 2023 flyttade pappa till Strandgården.

Pappa kommer att vara väldigt saknad av oss men vi kommer alltid att bära med oss en tacksamhet för de många fina minnen som vi fått tillsammans.

Pär, Lars-Bertil och Anneli med familjer

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa