Herbert Jonsson

Herbert Jonsson, Ytterbyn.

Herbert Jonsson.

Herbert Jonsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-08 05:00

Min pappa Herbert Jonsson, Ytterbyn, avled 86 år gammal, lugnt och stilla lördagen den 1 juli på Buregårdens äldreboende.

Han var född och uppvuxen i Ytterbyn som yngste sonen till Hilgurd och Gerda Jonsson och hade en älskad storebror, Henning.

Pappa träffade mamma Gunnel Tjärnström i unga år och de gifte sig 1959. Tillsammans fick de sonen Lars-Erik och dottern Rose-Marie. Familjen utökades senare med tre barnbarn och tre barnbarnsbarn. Mamma och pappa var båda mycket engagerade inom kyrkan och pappa hoppade ofta in som kantor när det behövdes. Tillsammans med goda vänner startade de kören Lovsångston som turnerade runt i Skelleftebygden med sin sångarglädje.

Musiken har alltid betytt mycket för pappa. Främst spelade han orgel och piano men även nyckelharpa på äldre dagar. Pappa var som lyckligast när han fick spela och sjunga och jag har fina minnen från barndomen när vi ofta spelade och sjöng tillsammans.

Han tog över jordbruket efter sina föräldrar och utvecklade det, och från och med början av 80-talet drev han det tillsammans med sonen. Jordbruket avvecklades 2007 i samband med att Lars-Erik blev sjuk. Han avled 2020 vilket blev ett hårt slag för pappa.

Efter att mamma fick en stroke tog pappa hand om henne på ett fantastiskt sätt vilket möjliggjorde att hon kunde bo hemma in i det sista. Mamma dog 2016 och efter det träffade pappa vännen Elisabeth som han fick några fina år tillsammans med innan hans sjukdom tog över.

På grund av sjukdomen bodde han de sista två åren på Buregården där han fick god vård och omsorg av den fina personalen.

Vi kommer att sakna pappa men unnar honom vila. 

Dottern Rose-Marie 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!