Henry Söderström

Henry Söderström, Medle.

Dödsfall2022-07-16 05:00

Vår älskade Henry Söderström, Medle, somnade in den 28 juni. Han blev 91 år gammal.

Farfar föddes den 24 maj 1931 på Gustavsvägen, som son till Ruth och Hjalmar Söderström. Henry var äldsta barnet och hade fyra yngre systrar. 

I sin ungdom spelade farfar fotboll i Medle och han påstod att han var en av de snabbaste i laget. Kanske var det fotbollstalangen eller det lockiga håret som fick hans stora kärlek Solbritt på fall. Farfar och farmor gifte sig 1960 och senare samma år föddes sonen Bert. Sju år senare föddes sonen Jarl. På somrarna var familjen ofta på husvagnssemester och många turer blev det, både i Sverige och Norge.

Farfar och farmor bodde i Medle och där hade han även sina hästar och sitt stall. Hästar och trav har alltid varit en stor del av farfars liv, han har tillbringat många timmar i stallet och på travet. Vi barnbarn kommer aldrig glömma när vi fick åka hölass och hästvagn. Vi är evigt tacksamma för alla fina minnen som vi har tillsammans.

Farfar arbetade som lastbilschaufför, busschaufför och han körde även sopbil. Vi fick ofta höra farfar berätta historier från hans yrkesår och helst berättade han dem flera gånger om. Farfar hade ett sinne för humor och han gillade att "luras". Han avslutade alltid med en liten blinkning som talade om att det var ett skämt.

Farfar var en fantastisk människa som har lämnat ett stort tomrum efter sig. Han är saknad och älskad och kommer att leva med oss genom våra minnen. Nu är han tillsammans med farmor igen. 

Familjen genom Elin

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!