Henry Berglund

Henry Berglund.
Henry Berglund.

Henry Berglund, Burträsk.

Dödsfall 12 januari 2024 05:00

Vår älskade Henry Berglund, Burträsk somnade in tidigt på morgonen den 6/1. Han föddes 1937 och växte upp i Västomviken tillsammans med sina föräldrar Åke och Greta samt sin yngre bror Erik.
Henry började tidigt att jobba som snickare på Berglunds snickeri och där trivdes han så bra att han var trogen sin anställning på familjeföretaget ända till sin pension. 

1958 gifte han sig med sin livskamrat Gunborg och 1961 byggde de ett hus i centrum av Burträsk. Där växte sedan deras tre barn upp och senare i livet utökades familjen med fem barnbarn och två barnbarnsbarn.

På sin fritid var det fiske som gällde för Henry. Många var resorna till fjällen för att koppla av och eventuellt få någon stor röding på kroken. Hemmavid var det fiske i en båt på Burträsket eller så kunde han åka till Burträsk sportfiskeklubbs egen sjö Vitsidtjärn för att testa om fisken var på hugget. Han hade också ett enormt bra lokalsinne som var mycket till hjälp när man skulle leta upp alla småsjöar som fanns runt Burträsk gamla socken och prova fiskelyckan.

Dans var också ett stort intresse för Henry. På helgerna var det ofta han och frun som åkte på olika danser runt norra länsdelen. Sedan när han fick sin pension så var det träning med seniordansarna en gång i veckan på Bursiljums folkpark.
Efter sviterna av en stroke flyttade Henry så småningom in på ett vård- och omsorgsboende i samhället och där levde han till sin bortgång. 

Vi i familjen minns en glad prick som alltid ställde upp om någon behövde hjälp. Man minns också hans förmåga att prata med folk även om han inte kände dem och hade man bråttom hem så fick man vänta, han skulle prata klart först. Vi är tacksamma för allt han gav och våra minnen kommer alltid att finnas hos oss alla. 
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa