Henrik Lundgren

Henrik Lundgren, Bastuträsk.

Henrik Lundgren.

Henrik Lundgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-13 05:00

Henrik Lundgren avled den 21 december 2022 på Skellefteå lasarett, han blev 82 år gammal. Henrik sörjes av makan Inga-Britt och sonen Fredric med familj. 

Henrik föddes 1940 i Långvattnet Bastuträsk, med en bror och en syster. Henrik arbetade som bagare i 17 år innan han ändrade inriktning och började jobba på Teli, som sedan blev Ericsson AB.  Sista arbetsåren arbetade han som arbetsledare och fick bland annat åka till Indien och starta upp en fabrik där.  

I unga år träffade han makan Inga-Britt och de gifte sig 1965 och fick senare en son, Fredric. 
1997 föddes deras första barnbarn och 2003 kom det andra barnbarnet. 

Förutom barnbarnen så var kyrkokören, älgjakt, fisketurer och snickarverkstan väldigt viktiga fritidssysselsättningar i Henriks liv. 
Henrik var en stöttepelare och bästa vän. Han var otroligt älskad av många och han kunde både busa och vara envis på sitt sätt. Henrik sjöng alltid för barnbarnen när de hälsade på och satt i trappan med dem när det var åskoväder. Henrik läste alltid en bok som ena barnbarnet kunde utantill ”Kajsa kokar soppa på en knapp”. Henrik var en man som hade svar på alla problem man kunde tänkas ha och hittade alltid en lösning. Henrik är otroligt saknad av många. 

Himlen har nu fått en ängel till. Vi saknar honom jättemycket. 
Familjen och barnbarnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!