Helmer Sjölund

Helmer Sjölund Lövånger.

Dödsfall2023-10-21 05:00

Helmer Sjölund, Lövånger, har stilla insomnat fredag den 13 oktober i en ålder av 91 år. Närmast sörjande är sönerna Tommy och Christer med familjer. 

Helmer föddes 1932 och växte upp med sina nio syskon och föräldrarna Emma och Anton Sjölund i Åsliden, Gullänget. År 1961 träffade han Siv och de gifte sig och fick två söner, Tommy och Christer.  

Helmer arbetade med lantbruksmaskiner och reservdelar till dessa, bland annat som reservdelschef på Lantmanna till mitten av 70-talet. Arbetslivet fortsatte på Modo i Husum där han råkade ut för en fallolycka som avslutade yrkeslivet i slutet på 70-talet. 

År 1979 flyttade familjen till Lövånger för att komma närmare stugan i Bjuröklubb som var Sivs föräldrahem. De tillbringade somrarna och vår- och hösthelger i Bjuröklubb under många år. 

År 2014 lämnade de Lövånger för att flytta in i ett parhus i Bureå där de trivdes väldigt bra. De bodde kvar till Sivs död hösten 2021. I samband med att han blev änkeman så flyttade han in på boendet Hemgården i Lövånger. 

Helmer hade mycket att berätta från sin uppväxt för barn och barnbarn. Politik och samhällsfrågor engagerade honom långt upp i åren och han tyckte om att diskutera. 

Helmer tyckte om att åka bil och sista åren när han fick bli skjutsad av sönerna njöt han i fulla drag av att kunna se på landskapet som rullade förbi utan att behöva fokusera på trafiken. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!