Harry Lundgren

Harry Lundgren, Mobacken.

Harry Lundgren

Harry Lundgren

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-02 05:00

Tisdagen den 15 januari somnade min älskade make Harry Lundgren in på Dammens äldreboende vid en ålder av 86 år. Vi fick förmånen att vara hos honom under de sista dygnen och även hålla hans hand då han lugnt och stilla tog sina sista andetag. 

Harry föddes i Maurliden där han tillsammans med föräldrarna Emil och Ragnhild och två äldre systrar tillbringade de tolv första åren av sitt liv. När fadern sedan dog tidigt flyttade Harry med sin mor till Mensträsk. 

Harry började arbeta i tidiga år och det blev diamantborrning som var hans specialitet. Ett äventyrligt yrke som tog honom runt på många platser i Sverige och även till ett långt uppdrag på Grönland. Under sjuttiotalet bytte Harry sedan bana och utbildade sig till kranförare och fick i det yrket vara en del i Skellefteås tillväxt genom sitt arbete i de stora byggprojekten på Anderstorp, Sjungande Dalen, Degerbyn och Erikslid.

Harry gifte sig 1960 med Elsy Norlin men blev änkeman 1989. Jag och Harry träffades på dans året efter vi båda hade blivit ensamma och han blev snabbt en viktig, älskad del i mitt och mina tre döttrars liv. Vi gifte oss 1993, flyttade till ett hus på Mobacken och med sitt glada skratt, sina upptåg och sin förmåga att alltid ta sig tid till spel och sagor vann han snabbt våra 8 barnbarns hjärtan. Harry hade alltid tid för familjen. 

Tillsammans har vi rest mycket, både till fjällen, i Sverige och även utomlands. Vi har spelat boule och bridge och avnjutit många timmar vintersport på TV. Och Harry var så länge orken fanns ett troget AIK-fan, både på plats på ”Ladan” och med ”gubbarna” framför TV’n. 

Vi fick 28 fina år tillsammans och även om saknaden efter Harry är stor kommer minnena från vår tid tillsammans för alltid att finnas hos mig och min familj. 

Runhild med familj 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!