Harry Lundberg

Harry Lundberg, Skellefteå

Harry Lundberg

Harry Lundberg

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-25 05:00

Fredagen den 17 maj avled vår älskade pappa Harry Lundberg efter en tids sjukdom. Harry föddes i Åbyn Byske den 1 mars 1939 som den näst äldste brodern i en syskonskara om tre bröder och en lillasyster. Han utbildade sig tidigt till byggnadssnickare och flyttade runt i Norrland på olika byggarbetsplatser under några år. Han sadlade senare om till maskinkonstruktör då han fick anställning på Skega i början av 70-talet. Där blev han kvar under större delen av sitt yrkesverksamma liv, men byggnationer fortsatte att vara en central del under hela hans liv.

Harry var en man med många passioner i livet. Dans var en sådan och på en danskväll 1965 träffade han sin blivande livskamrat Elsa (född Häggström) från Risliden, Burträsk, och de gifte sig året efter. 1971 byggde de på egen hand ett hus på Sunnanå där han förblev bosatt resten av livet. Mellan åren 1966 och 1977 fick de oss fyra barn tillsammans, Catarina, Ann-Marie, Magnus och Anna, och senare i livet även sju barnbarn.

Harry var mycket intresserad av idrott i allmänhet och skidåkning i synnerhet. Många timmar spenderades i skidspåret på Vitberget eller i soffan hemma framför Vinterstudion. Han tyckte mycket om resor både till när och fjärran, gärna med sol och bad som tema, och de tillbringade många timmar i sommarstugan i Falkträsket, antingen sysselsatta med olika byggprojekt eller bara med att ligga och njuta av solen i en solstol eller på den egenkonstruerade bastuflotten. En annan stor passion var att vara i naturen. Han älskade att arbeta i skogen och att plocka bär och Elsas föräldrahem i Risliden var en perfekt utgångspunkt för sådana aktiviteter.

Harry var en renlevnadsmänniska som alltid värnade om sin hälsa, och han levde ett friskt och synnerligen aktivt liv tills han för två år sedan diagnostiserades med en kronisk blodsjukdom, MDS, som tyvärr tog ifrån honom mycket av hans tidigare livskraft och energi. Pappa var alltid redo att ge en hjälpande hand och levde verkligen livet fullt ut. Han kommer att bli ihågkommen för sin arbetsvilja, levnadsglädje och omsorg för sina nära och kära.

Vår älskade pappa kommer att saknas av många. 

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!