Harry Lindberg

Harry Lindberg, Skellefteå.

Dödsfall2022-12-17 05:00

Vår älskade make, pappa, morfar och svärfar Harry Lindberg somnade in den 4 december på Skellefteå Lasarett 4 dagar före sin 92 års dag. Han föddes i Sandberg utanför Boliden som äldst av fyra syskon. I unga år fick han hjälpa sin far i skogen och där slet han ut sin rygg. Pappa jobbade som takläggare större delen av sitt yrkesverksamma liv. Redan som 40-åring ville läkare att han skulle sjukpensionera sig på grund av sin dåliga rygg. Men pappa vägrade och jobbade vidare tills han blev 63 år. 

Pappa älskade att dansa och det var så han träffade vår mamma. 1959 gifte de sig. Först bodde dom på Rönngatan i hyreshuset som hans föräldrar ägde för att sedan flytta till Läkaren. 1972 gick flyttlasset vidare till Mussaronen där dom bodde resterande tid.

Pappa och mamma fick två barn, Margaretha född 1960 och Mona 1966. Våren 1988 kom barnbarnet Kim som han var mäkta stolt över. 1961 byggde pappa tillsammans med sin far en stuga i Gautosjö där de älskade att vara varje ledig tid för att fiska röding.

1987 köpte de en stuga i Södra Sillskatan som blev deras smultronställe varje sommar till 2021 som blev deras sista sommar där. Tyvärr så halkade pappa en vinter för cirka 10 år sedan. Det blev att åka till NUS där de borrade fyra hål i huvudet för att dränera huvudet på blod. Efter det fallet började det sakta men säkert gå utför för pappa. 

Vi kommer att minnas vår pappa för sin godhet och kärlek med att alltid vilja ge något eller hjälpa oss barn med något. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!