Harriet Sundqvist, Moröhöjden

Harriet Sundqvist, Moröhöjden

Harriet Sundvist, Moröhöjden.

Harriet Sundvist, Moröhöjden.

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-03 05:00

När sommarens skira grönska var som vackrast, somnade vår mamma in, med alla sina barn vid sin sida. Hon blev 95 år.

Mamma föddes i Forsberget, näst yngst av 5 barn. Hon fick tidigt hjälpa till på gården, att städa ladugården och sköta om djuren var det bästa hon visste. Som ung utbildade hon sig till sömmerska och på den tiden for man hem till folk på olika gårdar och sydde.

1948 gifte hon sig med vår pappa Rune och de hann fira både guld- och diamantbröllop. Tillsammans fick de 70 fina år innan pappa avled 2016, 90 år gammal. Mamma och pappa var ett radarpar som gjorde allt tillsammans.

De var båda mycket händiga, de kunde bland annat tapetsera, måla och snickra. När mamma lagade mat stod alltid pappa bredvid och rörde i grytorna och när det skulle snickras fanns mamma tillhands med både goda idéer och hammare. De hjälpte oss barn närhelst vi behövde.

Mamma hade gröna fingrar, hennes trädgård i stugan i Högnäsfors blomstrade. Stugan var den stora familjens samlingspunkt. Trots att vi ibland bara dök upp, trollade hon alltid fram god mat till oss alla. Potatisupptagningen på hösten var årets höjdpunkt för både de stora och små. Köttsoppan som mamma lagade då, var vida berömd.

Att mamma var allmänbildad var det ingen tvekan om. Hon följde med i vad som hände i världen. Hennes vetgirighet gjorde att hon gärna ville att vi skulle ”googla” det hon funderade på. Att umgås med barnbarn och barnbarnsbarn gjorde henne ung i sinnet och därför hängde hon med i utvecklingen. Under pandemin höll vi kontakten via videosamtal och telefon.

Med sitt positiva sätt fanns hon alltid där med goda råd, tröst och hjälp. Hon hade stor omsorg om alla sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Hon fyllde sina dagar med att läsa, lösa korsord och brodera. Under hennes sista dag hann hon med att göra gymnastik, gå på promenad, baka goda kakor och som hon själv sa: ”Det gick som ett hejsan!”

Vi kommer att sakna vår älskade mamma, som var full av humor, kärlek och trygghet. Vi har många fina minnen som vi sparar i våra hjärtan.

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!