Harriet Jonson

Harriet Jonson, Skellefteå.

Dödsfall 6 augusti 2022 05:00

Tidig morgon den 28 juli somnade Harriet Jonson stilla in omgiven av sina närmaste efter ett långt och rikt liv, 89 år gammal. Harriet föddes i Vitå som äldst av tre döttrar till Erik och Thea Dahlbäck. Under studier vid Hagabergs folkhögskola träffade hon sin livskamrat Sven-Olof Jonson. De gifte sig 1962 i Skellefteå landskyrka och firade nyss sin sextionde bröllopsdag. Tillsammans fick de sonen Torbjörn och dottern Anna, sju barnbarn och fyra barnbarnsbarn som hon älskade.

Hela sitt yrkesverksamma liv arbetade hon som kontorist i kommunala förvaltningar, senast Skellefteå kommuns budgetavdelning. Ett av hennes största fritidsintressen var vävning och allehanda handarbeten. Hon lämnar efter sig otaliga mattor, dukar, gardiner och stickade plagg. Under många år var hon engagerad i Nordanå Vävstuga. I 42 år fick hon varje sommar bo och njuta av livet i sommartorpet vid Gärdsmarksträskets strand. Hon fick uppleva många resor utomlands. Zimbabwe, Etiopien, Kenya och Marocko i Afrika och många ställen i Europa och framför allt i Sverige.

Under många år tillbringades en vårvintervecka med pimpelfiske och skidåkning i Arjeplogsfjällen med familjen och goda vänner. Hon var engagerad i Skellefteå EFS-förening. Under en tid skötte hon föreningens bokföring och sjöng i kören. Vänskapskretsen var mycket stor liksom släkten och hon älskade att umgås med alla nära och kära. De är många som har fått njuta hennes goda mat och bakverk. Hennes stora omsorg om andra präglade hela hennes liv och kommer för alltid att leva kvar i våra minnen av henne. 

Sven-Olof, Torbjörn, Anna 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Nils Lestander

Nils Lestander
Dödsfall

Anders Holmgren

Anders Holmgren
Dödsfall

Leif Hällgren

Leif Hällgren
Dödsfall

Ove Granlund

Ove Granlund
Dödsfall

Nils-Gunnar Oldman

Visa fler