Harriet Berg

Harriet Berg, Skelleftehamn.

Harriet Berg.

Harriet Berg.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-20 05:00

Harriet var dotter till Sanna och Magnus Vidmark i Boliden, I en syskonskara på sju barn. Hemmet var fattigt och Harriet kom därför att växa upp hos sin faster och sina kusiner i Östra Stavträsk. Skolgången kom därför att ske i Klockträsk och Österjörn. 

Efter avslutad skolgång kom hon till Clemensnäs för arbete på ett tvätteri. Harriet träffade sitt livs kärlek, Sten 1953, en kärlek som kom att vara livet ut, i över 70 år. Först gick flyttlasset tillsammans med Sten till Storuman och Stensele, där hon arbetade som kallskänka och servitris, sedan till Skelleftehamn där hon först arbetade på Prytz matsalar (Örjansbaren) i stationshuset och sedan under många år på Brukshotellet. På Brukshotellet lärde hon sig många matlagningsknep av de duktiga kokerskorna, knep som vi sedan fått njuta av.

Friluftsliv var något hon tyckte mycket om, allt ifrån små bärplockarutflykter till vinterfiske med camping i tält vid -30 grader. Hon älskade sina barnbarn över allt annat och njöt av sommarstället i byn Hednäs. Tyvärr försvann hon in i demensens dimmor innan slutet, men vården på Skärgårdhemmet var fantastisk. 

Vi kommer att minnas henne med värme och kärlek. 

Sten och Åke 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!