Harald Rickardsson

Harald Rickardsson.
Harald Rickardsson.

Harald Rickardsson, Mullbacka, Skellefteå.

Dödsfall 10 november 2023 05:00

Harald Rickardsson, vår pappa, avled den 2 november lugnt och stilla på Skellefteå lasarett efter tre veckors sjukhusvistelse. Han blev 90 år gammal. 

Pappa vigde sitt liv åt att arbeta och hann med mycket under sin livstid. Det går inte att räkna alla timmar han tillbringat i sin traktor eller med hammaren i sin hand. 

Pappa började sitt arbetsliv på Siporex i Skelleftehamn och i Skelleftehamn byggde han även sitt första hus. Senare byggde han också två villor på Sörböle. 

Han började tidigt sälja bilar och efter något år i det yrket fick pappa anställning på Dahlgrens Bil i Skellefteå, där stannade han resten av sitt yrkesverksamma arbetsliv. Han var en duktig försäljare och har sålt många Renault och Toyotabilar. Samtidigt som han arbetade som bilförsäljare var han jordbrukare på fritiden. Han började jordbrukarbanan med att arrendera jordbruksmark och föda upp grisar på Sunnanå. 

När han övertog sitt föräldrahem i Bodan flyttades huvuddelen av jordbruksverksamheten dit. Några år senare ville pappa utöka sitt jordbruk men den möjligheten fanns inte i Bodan. Han förvärvade då en fastighet i Ostvik som passade hans drömmar. Där byggde han upp en grisfarm med stora mått. För drygt 20 år sedan avslutade han av hälsoskäl grisfarmen och sålde fastigheten i Ostvik. Pappa köpte då ett hus i stan på Kyrkstadsvägen men där trivdes han inte då han längtade tillbaka till landsbygden. Han var van att leva i ett med naturen och när han fick möjligheten att förvärva en mindre jordbruksfastighet i Mullbacka så hittade han hem.

I Mullbacka byggde han bostadshus, traktorgarage, maskinhall, stall och flera mindre byggnader. 

Pappas driv, energi, noggrannhet och glädjen att arbeta visste inga gränser. Han var ända till slutet så glad över sitt fina hus. 

Under vårdtiden på lasarettet fick vi döttrar ett fint avslut med vår pappa där vi pratade och mindes tillbaka.

Vila i frid. 

Döttrarna 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa