Hans Westerlund

Hans Westerlund, Skellefteå.

Hans Westerlund.

Hans Westerlund.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-29 05:00

Måndagen den 17 juni somnade min kära pappa lugnt och stilla in på Klockarhöjdens äldreboende i en ålder av 81 år.

Hans föddes i Åbyn, Byske som nummer tre i en syskonskara av fem. Som 14-åring flyttade Hans från hemmet i Åbyn till Skellefteå och fick anställning som varubud och sedan konditorlärling på Perssons konditori. Efter fem år tog yrkeslivet en ny väg och Hans fick jobb på Norgrens bil och senare Ostviks snickeri där han jobbade i drygt 10 år.

1959 träffade Hans sin blivande maka Karin och de gifte sig 1965. De bodde då i en lägenhet men beslöt sig efter tid att bygga hus i Degerbyn. Några år senare, 1973 föddes jag. I Degerbyn blev det många fina år i med vänner och goda grannar.

I slutet av 80-talet och en bit in på 90-talet drev pappa, tillsammans med mamma, köksbutiken HTH-kök.Erf arenheter som Hans skaffat sig genom åren i arbetslivet gav honom jobb på Lernia och som senare mynnade ut i ett eget företag med inriktning på att vägleda och utbilda en ny generation entreprenörer.

1993 bestämde sig Hans och Karin för att bygga hus i Bjässviken på tomten de ärvt av Karins föräldrar. Under åren i Bjässviken lades mycket tid på huset och gården. Tillsammans skapade dom ett mysigt och välkomnande hem för familj, släkt och vänner. Där blev det 21 fina år tillsammans.

Hans var allmänt sportintresserad där hockeyn tilltalande honom mest. Under flera år var han på fritiden en engagerad ledare för ungdomshockeyn i Lejonström. Han följde gärna Skellefteå AIK:s matcher, ända från tiden på Norvallas utomhusrink fram till senaste SM-guldet.

Ett stort ögonblick för Hans var när barnbarnet Felicia föddes och som nyblivna pensionärer hade både Hans och Karin mycket tid för henne. Efter några år med sviktande hälsa flyttade Hans och Karin till en lägenhet i stan.

Karin som varit hans livskamrat i över 60 år gick bort i början av 2021 och det tog hårt på honom. Besök av familj och vänner gjorde dock att livet kändes mindre ensamt.

Hans fanns alltid där med en hjälpande hand, goda råd och ofta med en humoristisk ton. En stor tomhet fylls av ljusa minnen.

Tobias Vesterlund

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!