Hans Vallgren

Hans Vallgren, Bureå.

Hans Vallgren.

Hans Vallgren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-01 05:00

Den 24 september somnade 83-årige Hans Vallgren in på Nygården i Bureå där han bott de senaste två åren. Hans föddes i Vebomark som nummer två av fyra bröder.

Föräldrarna hette Ennis och Vigurd Vallgren och var jordbrukare. I unga år sökte Hans sig till verkstadsskolan i Skellefteå och utbildade sig till rörmontör. Efter några år i yrket tog läslusten över. Han studerade teologi några år på Johannelunds Teologiska Högskola innan han vidareutbildade sig i Stockholm till lärare och tog en magisterexamen i filosofi. Detta ledde till pedagogiska studier i Lund. Han var gift med Anna-Greta från Västergötland och makarna välsignades med två barn. 

Efter avklarade studier kändes det naturligt att söka sig tillbaka till Västerbotten. Hans var lärare på Kanalskolan i Skellefteå under många år innan han sökte sig till Bureskolan. Där undervisade han på högstadiet fram till sin pensionering. Hans var medlem och verksam i EFS, var med som scoutledare och sjöng i kör. Under flera år var han verksam i kyrkofullmäktige i Bureå för KD.

Hans gillade skidturer, att skotta snögrottor, köra störtlopp i slalombackar, vara på innebandymorgnar med ungdomar. Han hade ett oändligt tålamod när det gällde att laga saker.

Nu har Hans liv lugnt och stilla avslutats och vi saknar en älskad make, far, farfar, morfar och vän. Vi minns hans omsorg om familjen, hans intresse för böcker, för trädgård och natur och hans sociala engagemang. Nu har han lämnat jordelivet för att möta nära och kära som gått före honom. Nu vilar Hans i frid.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om