Hans-Olov Wikman

Hans-Olov Wikman, Båtvik.

Hans-Olov Wikman.

Hans-Olov Wikman.

Foto: Axel Wikman

Dödsfall2023-08-17 05:00

En älskad pappa och livskamrat, Hans-Olov Wikman, somnade in den 6 augusti 2023 på Hedvigsgårdens äldreboende. Han blev 70 år gammal. 

Hans-Olov föddes 16 april 1953 och växte upp i södra Bergsbyn som nummer fem av sex syskon. Efter avslutad skolgång jobbade han inom industrin på bland annat Scharins och Ursvikens mekaniska, för att under 90-talet vidareutbilda sig till undersköterska. Han jobbade därefter inom vården och blev en uppskattad arbetskamrat på Hemstigens gruppboende där han jobbade fram till pensionen. Yrkeslivet sträckte sig över 44 år. 

1974 träffade Hans-Olov sin framtida fru Solveig på dans, de köpte drömhuset med utsikt över älven i Bergsbyn 1982 och bröllopsfesten hölls där i trädgården 1983. Dottern Tuva föddes 1985 och sonen Axel 1988. 

Hans-Olov var snäll och glad, omtänksam och optimistisk. Hemmet och familjen var det viktigaste. Han var händig och duktig på att fixa och bygga, både ute och inne. Han var även duktig på att baka bröd och laga mat och gillade speciellt att grilla på stranden under sommarens havsutflykter. Familjen reste mycket, både utomlands, till England och Italien, men även i Sverige med husvagnen.

2009 fick Hans-Olov diagnosen Parkinsons sjukdom. Han och Solveig kunde till en början fortsätta sitt aktiva liv, de köpte lilla terriern Saga som inte visste bättre än att få åka bil eller äta kvällsmacka med husse. Men med tiden blev Hans-Olov alltmer märkt av sin sjukdom och fick svårare att klara av det som förut gått så lätt. De flyttade till ett mindre hus i Båtvik 2018, som blev deras smultronställe senaste åren, inte minst under pandemin. Till slut blev dock Hans-Olov för sjuk för att kunna bo hemma, och i februari 2023 flyttade han till Hedvigsgården, där han fick fin omvårdnad den sista tiden. 

Vi kommer minnas Hans-Olov som en kärleksfull make och pappa, omtyckt av alla. Det är ofattbart att han nu är borta och han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi är tacksamma för vår tid tillsammans och alla fina minnen.

Hans-Olov Wikman
Hans-Olov Wikman
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!