Hans Lindmark

Hans Lindmark, Bureå.

Hans Lindmark.

Hans Lindmark.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-24 05:00

Hans Lindmark har somnat in i sitt hem i Bureå omgiven av sina närmaste. Närmast sörjande är makan Gertrud, sonen Mikael, sonen Torbjörn och dottern Jennie med familjer. 

Hans växte upp vid Skäret i Bureå, son till Svea och Emil Lindmark. Som 13-åring började han arbeta vid Bureå AB efter avslutad skolgång. Där arbetade han tills han började vid Rönnskärsverken i mitten av 60-talet. 

Blivande makan Gertrud, född Sehlstedt, träffade Hans 1957. Efter giftermålet 1960, i Helena Elisabeth kyrka i Umeå, gick flyttlasset till svärföräldrarnas hem i Yttervik. Övervåningen byggdes om till lägenhet, där de sedan bodde i nästan 20 år. Där kunde Hans ägna sig åt fiske, intresset för skogen och plocka åkerbär. Äldste sonen föddes -60, den yngre sonen -66 och till sist kom dottern -76. 

Vid Rönnskär fick Hans flera priser för sin idérikedom. Samtidigt som han arbetade där heltid var han med på husbygget i Bureå vid lediga tider, som de flyttade in i år 1979. 

I samband med husbygget utvecklades hans diabetes. På grund av försämrad hälsa gick Hans i förtidspension i början av 90-talet. Ett stort intresse för Hans var sport, historia och samhällsfrågor. En stor ljusglimt för Hans blev när barnbarnen kom. Hans var väldigt mån om sina nära och kära och han uppskattade stort när familjen samlades. Hans var älskad av sin familj och han har lämnat ett stort tomrum efter sig. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!