Hans Lenman

Hans Lenman.
Hans Lenman.

Hans Lenman, Skellefteå.

Dödsfall 3 februari 2024 05:00

Hans Lenman. 

Vår älskade make och pappa somnade in lugnt och stilla, omgiven av sina närmaste, fredagen den 26 januari efter en längre tids sjukdom.

Hans, som av oss som kände honom kallades för Hasse, föddes i Arvidsjaur som yngst i en syskonskara på tre, mer än tio år efter sina syskon. Som barn var han livlig och full av upptåg och kom nog undan med ett och annat hyss, som den yngste i familjen.

Trots protester flyttade han som 11-åring till Skellefteå med sin mamma och pappa. Flytten visade sig dock lyckad. Hasse fortsatte med sitt stora intresse utförsåkning, som senare byttes ut mot segling. Han upptäckte också musikens värld och påbörjade en samling LP-skivor med bland andra Blondie, Ramones och David Bowie. Flytten förde även med sig något ännu större. I grannhuset bodde nämligen hon som skulle visa sig vara hans livs kärlek – Gabrielle – som han förälskade sig i som ung. 

Hasse och Gabrielle gifte sig 1989 och fick 35 fantastiska år tillsammans som gifta. Deras längtan efter barn var stor och 1992 föddes Cecilia. Fem år senare var familjen komplett när Matilda kom till världen. Genom åren har Hasse och Gabrielle förverkligat sina drömmar. De har upptäckt världen tillsammans, både på tu man hand och tillsammans med barnen. De har också byggt två stugor tillsammans och Hasse älskade att ha projekt att ägna sig åt på sin fritid.

Hasse startade sin yrkesverksamma bana som VVS-ingenjör men arbetade sedan många år tillbaka på Skellefteå Kraft. Framför allt uppskattade han sina kollegor och han saknade dem mycket när sjukdomen förhindrade honom från att arbeta.

Vår älskade Hasse kommer alltid att finnas i våra hjärtan. Hans lekfullhet och humor lever kvar i de minnen vi som kände honom har. Vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans, om än den inte var tillräcklig. Vi kommer att hedra Hasse genom att ta vara på varje dag och fortsätta leva livet – precis som han ville. 

Gabrielle, Cecilia och Matilda 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa