Hans-Erik "Hasse" Åström

Hans-Erik "Hasse" Åström, Klutmark.

Hasse Åström

Hasse Åström

Foto: Sanna Andersson

Dödsfall2024-08-14 05:00

Vår älskade morfar somnade in den 6 augusti. Han blev 84 år. 

Morfar föddes i Klutmark 1939. Huset i Klutmark blev också hans hem resten av livet, bortsett från en kortare sväng i Stockholm under ungdomsåren. 

Han träffade Mona och de gifte sig 1967 och tillsammans fick de två döttrar, Lisse och Kattis.

Morfar tyckte mycket om att följa all typ av sport, vara ute i skogen och hjälpte mer än gärna till att snickra och bygga till sina nära och kära. Han trivdes bäst hemma på gården i Klutmark och tyckte att mormors mat var den godaste.

Vi minns morfar som en kärleksfull och omtänksam person med en humor som alltid lyste igenom. Under vår uppväxt jobbade han som bonde och tog med oss barnbarn på äventyr i både traktor och ladugård. Vi tyckte väldigt mycket om att hjälpa morfar med sysslorna på gården och skrattade åt de små missöden som inträffade, som när sågspån letade sig innanför kläderna eller när kobajs hamnade där det inte skulle. 

Att han älskade sina barn och barnbarn märktes tydligt. Han var väldigt mån om att alla skulle ha det bra och ringde ofta för att försäkra sig om detta. Varje gång vi kom på besök fick vi en hård kram och när vi skulle åka därifrån var kramen ännu hårdare, följt av ett obligatoriskt “sköt om dig!”.

Morfar har alltid varit en trygghet för oss och han kommer vara väldigt saknad. Vi minns honom med värme och tar med oss alla fina minnen vi fått tillsammans. 

Sanna, Linnéa, Irma och Vanna 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!