Hanna Björnberg

Hanna Björnberg, Sunnanå, Skellefteå.

Hanna Björnberg.

Hanna Björnberg.

Foto: Magnus Björnberg

Dödsfall2024-04-06 05:00

Vår fina Hanna somnade lugnt och stilla in kvällen den 1 april.

Efter en lycklig uppväxt på Sunnanå som äldst av fem systrar gick flyttlasset för studier på gastronomiprogrammet på Umeå universitet. Studierna kompletterades sedan och med det kom en lärarexamen.
Efter åren i Umeå flyttade hon till Uppsala och efter en tid träffade hon sin blivande man Magnus. Äldsta dottern Märta föddes 2008 och strax därefter flyttade familjen tillbaka till Sunnanå. Familjen växte med Alfred 2012 och därefter Ester 2019.

I Uppsala arbetade Hanna i såväl grund- som gymnasiesärskolan. I Skellefteå arbetade hon på Baldergymnasiet inom Hotell- och Restaurang. 2018 blev Hanna värvad till Nordanå Bar & Café för att utveckla verksamheten vilket var en utmaning hon antog och njöt av att genomföra. Hanna var dock främst en engagerad och närvarande lärare som brann för elever med särskilda behov och sista tiden var Anderstorpsgymnasiet hennes arbetsplats.
Sin fritid spenderade Hanna gärna i trädgården där hon odlade allt ifrån sparris och björnbär till blommor. I köket gjordes goda maträtter, fina bakverk och utsökta praliner. Somrarna tillbringade Hanna allra helst i stugan metandes, med fötterna i sjön.

Hanna hade många vänner vilket inte är konstigt då hennes värme och omtanke märktes i allt hon gjorde. Hennes positiva inställning och livsglädje smittade av sig på alla runt henne. Viktigast för Hanna var Magnus och barnen och deras liv tillsammans. Med dessa i tanken hade hon svårt att acceptera sjukdomen då hon i april förra året fick veta att hon hade cancer och att spridning skett. Att Hanna inte skulle bli frisk fanns inte och i stället gick hon rond efter rond med olika typer av tuffa behandlingar. Om en diagnostisering skett tidigare hade utgången sannolikt blivit en annan, vi vill verkligen betona att forskningen är viktig.

I mars bjöd Hanna in till 45-årsfest. Få visste då hur illa ställt det var, precis som Hanna ville ha det. Detta var en fest för livet. I slutet av mars blev Hanna sämre och vi fanns alla vid hennes sida. Hanna ville fira sina barn och sin man en sista gång, då alla har bemärkelsedagar i mars, den första april somnade hon in.
Att Hanna inte fysiskt finns bland oss längre kommer ta tid för oss att acceptera, samtidigt är hon i allra högsta grad närvarande, i hemmet hon och Magnus skapat, i de elever hon stöttat, i sina fina vänner men mest av allt i sina tre fantastiska barn som betyder väldigt mycket för oss alla. 

Hanna är med oss för all tid. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!