Halvard Lundqvist

Halvard Lundqvist, Burträsk.

Halvard Lundqvist.

Halvard Lundqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-22 05:00

En varm sommardag den 13 juli somnade vår älskade Halvard in omgiven av familjen. Han blev 95 år. Han växte upp i Svedjan, Burträsk tillsammans med föräldrarna och sina två systrar. 

I tidiga ungdomsåren träffade han Marianne, de fick ett långt liv tillsammans. Familjen utökades med barnen Roland och Ann. Senare har även barnbarn och barnbarnsbarn gett guldkant på tillvaron. 

Hans sysselsättning var jord- och skogsbruk. Hans huvudsakliga tid ägnade han åt skogsarbete i många år. Därefter arbetade han cirka 25 år på Burträsk Skogsbruksskola fram till pensionen. 

Förutom sitt intresse för att vistas i skogen och snitsla rågångar och plocka bär var han med i Burträsk manskör. Det intresset hade han från 20 års ålder. 

Han ägnade även mycket av sin fritid till att kapa ved och se till att vi alla skulle ha det varmt och skönt på vintrarna. Sista åren har han bott på Sundet på Burträskgården där han trivdes bra och fick den bästa omvårdnaden. Han förgyllde även tiden för personalen med komplimanger. 

Han lämnar ett stort tomrum efter sig och kommer att vara mycket saknad av familj och vänner.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!