Haldis Sandström

Haldis Sandström.
Haldis Sandström.

Haldis Sandström, Boliden.

Dödsfall 18 mars 2023 00:00

Vår älskade mamma, Haldis Sandström, har lämnat oss i stor sorg och saknad. Mamma blev 90 år. Hon föddes i Nyholm som äldsta dotter till Agda och Allan Johansson. Familjen utökades och mamma fick fyra syskon.

Mamma växte upp i Nyholm. Efter skolan började hon tidigt arbeta, bland annat på kafé i Burträsk och i Kusfors och på damekipering i Arvidsjaur. Därefter vidareutbildade hon sig på handelsskola i Umeå och arbetade sedan som sekreterare inom Boliden AB. Ett arbete hon trivdes väldigt bra med.

I Kusfors träffade hon sin livskamrat Göran, de gifte sig 1957 och bosatte sig i Boliden. Familjen utökades sedan med två barn, Kerstin och Örjan.

I mitten på 60-talet startade Göran en egen byggfirma och Haldis arbetade därefter med att sköta ekonomin och administrationen inom företaget. De byggde då hus i Boliden. Mamma älskade sitt hus och trivdes när hon fick pyssla hemma, inomhus men även utomhus bland annat med sina blommor. Pelargonerna prunkade på altanen på somrarna. Ett annat intresse var handarbete, hon stickade och sydde gärna. 

Mamma värdesatte sin familj högst av allt. Hon skötte hemmet och såg till att alla mådde bra. Så småningom kom barnbarnen som hon med glädje tog sig an. Mammas smultronställe var fritidshuset i Malmesjaur. Där tillbringades många sommarkvällar framför brasan tillsammans med släkt och vänner.

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi kommer att minnas henne med kärlek och glädje. 
Hon sörjes närmast av barn och barnbarn.

Kerstin och Örjan
 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa